October 01, 2008

Raye weyh,raye~!!

Hello guys!hihi,.selamat hari raya semua~!wahh,sure sekarang (ms blog ni ditulis) korang2 sume tgh best2 raye sakan kan?ahah,ni yg nak jeles ngn org2 kt msia nih,huu~
Well,raye this year kat melb i think xsemeriah last year kot,hurm..bese lah kan,raye 1st xde sape sgt yg wat open house,sume pon menunggu2 org laen wat,.hahah.,
Hurm,cm kat cni,xde laa rs sgt kot kemeriahan cm kat msia,but tu sume kene inisiatif sndr kot,hu~kalo nak rs meriah,kene laa memeriahkan keadaan tu,.haha
smalam,on 30th ramadhan,aku,iqah and syai decided nak masak laa something,at least,ade laa suasana raye tu sikit kan,.haha.dr pagi tu,kitorang g shopping brg2 kat melb city,and balik2 tu,terus laaa wat kuih raye and nasi impit,and kuah kacang.guess what kueh kitorang wat?haha,mst laa kueh yg paling senang dlm dunia!haha,biskut nestum and cornflakes,ok laa,cm kitorang je pon yg makan kan,so cm xde laa kesah sgt cane2 pon.haha..abes masak sume2 dlm kol 10mlm gak aa,penat~

Pagi td,semangat raye nye pasal,bgn pepagi,gerak nak g solat raye kat msian hall,.hr ni punye laa capab,g jalan kat tgh2 melb city pakai bj kurung,owhoo~ well,pandangan2 pelik as expected diterime,hahah,tp pedulik hape aku,hr ni hari raye!hahah
smpai msian hall td,solat raye sume,then jumpe laa kengkawan,mtk laa maaf sume kan,pas2 balik umah,makan laa bende2 yg kitorang masak smalam,.pas2 nak g jalan raye,tp...hukhuk..xtau nak g maneeeeee:'( haih,.sbb most ppl wat open hse on 2nd raye,tp esok kitorang nak g tasmania laks,.sodeyh den.huu~ pas2 sbb xmo melayan kesedihan,aku pon tido laa smpai maghrib kot.hahah.adeyhh,raye yg agak membosankan gak laa..haha,pas2 mlm ni td,packing2 barang nak g tasmania esok,then,blank.xtau nak wat ape dah.hahah.

hurm,pape pon,raye tetap raye kan,aku xnak study!haha,.adeyh..btw,to ppl outside there,wishing u all slamat hari raye,maaf zahir batin,and enjoy raye to the fullest~!err..but xyah laa smpai makan xigt dunia kan,hehe:D



ni laa biskut nestum kitorang b4 masuk oven,hehe:D



tu plak rupe lepas kua oven,huu~



ni plak name dia si cornflakes madu yg paling sedap dlm dunia,wahaha:D:D



bersama rakan2 di malaysian hall.



ngn cik mat,huu~ biru mate hitamku!haha:D



kat luar malaysian hall,ramai betul manusia yg bername melayu kat melb ni.haha

3 comments:

pulutkuning said...

sikit la wei kuih.. camner ak nak makan.. ehehe

zunitaseriously said...

hahah,meh2,jemput dtg melb;)

naga said...

nape biru lak mate aku? btw mate aku coklat, bukan hitam..hahaha