October 05, 2008

Tasmania in memory;)

Hello everyone!
I just going back from Tasmania,smpai melb mlm td,.well one word i can say,sgt2 penat!haha,but really,i enjoy my holidays there,;)
hurm,basically Launceston yg kitorang pg tu xde la besar sgt,but ok laa,nice place to study,not much distraction cm melb kot,haha.mm,ms first day,kitorang g jalan2 city and g The Gorge.The Gorge tu cm reserved forest laa,but it is a very nice and quiet place,cemacam laa ade kat dlm tu,ade chairlift(kitorang mls nak naek),ade binatang2 cm peacock yg bangga dgn diri sndr(benci tol,haha),ade bridge yg lawa,ade pape tah lagi,byk ar,korang g laa tgk sbdr.lol.
pastu xde g mn2 pon laa,basically just jalan2 city dia..hurm,one thing aku pasan ms aku g tassie nih,tetibe rs cm model pon ade gak,hahah, ye ar,g memane pon,org dok pandang2,hishh..rimas tol.bukan pandang sbb ape pon,sbb kitorang pakai tudung(my friends and i-3 ppl).ade yg siap request nak amek gambar kitorang lg.hahah.adeyhh.ade skali tu,aku cm bengang gak laaa,org dok pandang2,aku wat 'cctv' sendr,haha,pasang video kat my camera and letak sorok2,pas2 nampak laa org dok pandang2,hishh.well,abaikan saja mereka2 itu,haha.

ms 2nd day,kitorang g the maze,maze yg cm cite harry potter tu.best gak aa,adventure gile dowh,dah laa ms kitorang dlm maze tu hujan,adeyhh,nak carik jalan keluar nye lagi,kitorang dok sesat2 kat dlm maze tu,cuak laa jugak kan kot2 terjumpe lak ngn Voldemort ke ape.hahah.tp,ok laa,half an hour kot pas2 br pat kua.hehe.tp kann,kat situ ade binatang2 yg pelik jgk,haha.ade ayam dia yg sgt unik,huu~ kucing dia pon gemok gileee,anjing yg sgt2 comel;).pas kitorang abes maze tu,kitorang g playtipus house plak.best2;)jumpe playtipus yg comel:D igtkan pas2 nak g seahorse world,tp cm xsempat nak return back to city before 5,sbb igt nka shopping souvenir before balik(kedai kat city tutup kol 5).then kene laa balik to city bck.

On the 3rd day,flight kitorng pagi laa patutnye,tp sesampai je kat airport,org tuckp flight cancel plak.adeyh.kene nae flight mlm,kol 730 cm2.so balik laa balik kt umah my friend kat Launceston,pas2 terus g museum kat area city and g city park.jalan2 sume,pas2 petang g smbutan raye kat Tasmania university.org len sume pkai bj melayu,bj kurung,kitorang je yg dok pakai jeans and baje bese,malu gak aa..haha.adeyh.hurm,.dlm kol 530,kitorang g airport balik,then boarding kol 730.smpai melb airport kol 830,smpai umah kol 11.penat gile!mandi2,basuh baju sume,pas2 tido.huuu~

Hurm,tu je la kot,activity kitorang kat tassie,xbyk pon,since kitorang g sane pon kejap je kan.bajet pon sikit,so ok laa kot,cant expect more than that;)


mase otw nak g The Gorge,kat city Launceston.


ni merak yg bangga diri.hish,benci tol aku,haha.kat The Gorge;)


ni lah maze yg kitorang masuk tu,:D


dah sesat pon,sempat lg amek gamba dlm maze.lol.


ayam pelik kat dlm maze.haha.


city of Launceston,Tasmania.


Museum kat city:D


otw to city park,this building is Albert Hall.


This what we called spring season!:D -city park,Launceston


Raya celebration at University of Tasmania,Lunceston.org len pakai bj melyu,kitorng je yg pakai jeans.lol.

p/s:Thanx to Maryam yg suke feed guests dia;)

1 comment:

starryeyed said...

ooohoo anytime ita...
:)
good to c ya again
good luck exam
sian kau mac baru baru kua... aiyoyo