April 06, 2009

the confession of an engineering student.

5.34 pm,
Victoria, Melbourne.

Hari ni cm bese, pas solat Subuh terus 'melekat' kat meja stadi.mm,well cm bese,bukak mac kesayangan,check uni email,yahoo email,blog,fb,fs,melagha2 dlm 15 mins,pas2 rase bersalah lak.aisey..teringat plak hari ni stochastics assignmnt due,tp petang laa,kol 445pm cm2,tp xsiap lagiiiiii.argh!nak xnak,merajinkan diri memerah otak dikala pagi2 bute. mane tak tensen nye,smalam seharian wat stochastics assignmnt tu,smpai otak refuse nak pk daa,sriyes,.ni mmg xtipu,mcm da shut down plak otak after 6hours non-stop doing 7questions on stochastics assignmnt.sigh~. tgh2 wat keje,ngntuk la plak,aiseyy,.xleh jd nih,pekene coffee satu cm mantap gak.tapi teringat plak,lately tetiap hari minum coffee, rs cm xbgs la plak,tahan je laa ngntuk tu,bole kot.wat nye wat,stuck plak kat question 1,ade 12 anak soklan dia,down gile,so xpe la,tinggalkan dulu.baru cm nak lepak2 sikit,teringat plak hrni ade french class,kene wat prereading dulu,bukak2 buku,seb baek text reading tu pendek,bace2 dlm 10 mins,ok done.pas2 tgk jadual,alamak, hr ni ade control lecture,xbace pape lg,g plak bukak lecture notes control,bace laa pasal relative sensitivity of nyquist plot*agak blur dikala ngntuk,tp bace je aa,xnak minum coffee nye pasal* bace2,paham laa gak,kinda dapat idea ape bende sensitivity function tu. dah bace tu,igt da setel la keje,then aiseyhh,teringat arini ade design lab nye discussion!arghhh!tension gile kot,xprepare pape utk discussion hrni,patutnye my part kene wat instruction set nye read and write cycles by the control unit,lupe plak nak wat!hishh,bukak plak file design lab(microprocessor),tgk2 oh,lupe,aku da wat separuh aritu,fuh~,senang sikit keje.wat dlm 10mins kot,then siap.okeh.

halaaa,esok ade control nye lab,prelab xwat lagi,hish lg skali,g bukak control lab nye experiment,bace2,then tgk xde plak soklan prelab nih,hah,suke nye ati aku.tp,kene gak bace lab wat ape,kang esok aku cm rusa masuk kampung,haha,xtau and xpaham experiment pasal ape,skim thru je laa page tu,byk bende laen aku kene wat lg nih.okeh,bace2,paham sikit2,dah siap.pas2 teringat plak hari rabu ade mid sem stochastics ngn french,and french nye essay pon due on wed,seb bek da siap,tp stochastics xstadi pape pon lg ni,down gile.oh skali lg french di anak tirikan,sori la french,xdapat nak luangkan ms sgt dgn mu..huu~

otak da serabut gile neh,ahh..nnt la dulu,g mandi dulu lah,sat g kene g control nye kelas kol 11.siap2 mandi sume,ade ms lg 1/2 jam..mm,.nak wat ape eh,tenung buku french,mcm berat sgt tgn ni nak bukak buku tu,nampak plak notes stochastics,teringat plak mike(lecturer) yg sarcastic.haha,seswai la tu,sarcastic and stochastics.oh yes,even dia sarcastic pon,hebat gile mamat tuh.grad from stanford uni,ade 2 masters and phD,dah published byk bende pasal probability,tapi my coursemate ckp dia ade gak attitude prob,haih,.cemacam.bijak pon bole jd cm2,so,aku xmo lah bijak2 sgt.haha.then,kemas2 meja stadi yg da bersepah ngn ketas2 td,tgk2 jam da kol 10.30,hish,kene gerak da nih,lambat plak kang masuk cntrol nye kelas.

mm,.masuk control nye kelas,tgk xde ramai org lg.myb ramai org skip coz nak siap stochastics assignmnt kot,mmg cm2 pon tiap kali ade assignmnt due.then,dtg pulak my fren,dak mauritius,duduk sebelah aku.aku wat muke ngntuk la kan,haha.,dia tegur,apsal xsenyum ari nih.hish,dia tu,suke tol tegur kalau aku xsenyum,igt free ke?byr arrr kalau nak aku senyum,lol.just kidding:D, lecturer control,aldeen ngajo ngn suara yg sgt selow melow menyebabkan aku ngntuk gile,adeyh,ni sebab xpekena coffee la nih pg td,aku terus berazam, b4 g lecture stochastics kang,nak g beli coffee gak kat Union House,xbole jd nih ngntuk dlm kelas.tgh2 tgk aldeen ngajo,tgk org kat depan aku dok wat assignmnt stochastics lg,haha.mmg desperado memasing nak siapkan assignmnt,even aku xsiap lg,tp wat2 cool je la.haha. pas control nye lecture,kawan aku dak Macau,nak check assignmnt ngn aku plak.aiseyy,br plan nak g beli coffee,tp ahhh..aku xkire,aku nak gak beli coffee,haha.pas2 dia ikut aku skali g Union House,nak cek assignmnt nye pasal,sanggup dia ikut aku.lol. pas beli coffee,huuu~ segar bugar mate aku,bak melihat duit jatuh dari langit!lol. seriyes laa,kalau xpekene coffee lately,mmg my concentration spend sgt2 kurang,and i cant stay awake in class.so nak xnak,terpaksa la kot.tp xpe,ms sem je laa wat cm2,cm da addicted plak rs.haih.

pas stochastics nye class,memasing da ajak g old engineering building,nak discuss sal stochastics assignmnt lah,ape lagi kan.smpai sane,meja da laa sekangkang kera,org yg duk kat situ ramai gile,tensen gak laa,ade palk tu,men tiru je jalan keje aku,mmg nak kene tol mat saleh tu,siap amek gamba ketas assignmnt aku lg,ces utk dia.ah,lantak la dia,yg penting aku nak siapkan keje aku.tgk2 jam dah nak kol 4,alamak,french nye kelas kol 415.nampak gaye cm xsempat je nak g.haha.mmg xsempat pon, je suis desolée André, j'ai été en retard.mm,xpe lah,nak wat cne.ms aku submit assignmnt tu pon,dah lambat actly,patut submit kol 445,tp aku anta kat kol 5,seb bek mike xkutip lg assignmnt kat assignmnt box tu.heh.

pas anta assignmnt,rs lega la jugak,sbb da over kan,even xsempat nak wat 3soklan,alah,halal je la,ade org xsiap 10soklan lah,ok ler kan,xsiap 3 je.hehe*nak sedapkan ati nye pasal*.br nak lega,tetibe teringat xstadi pape pon utk mid sem rabu nih.alamak,down lg skali.malam ni nampaknye terpaksa laa studi utk stochastics lg.eh,apsal aku xstadi lg nih?haha.mungkin aku patut stadi skg,ok lah,itu sebahagian rutin hidup sebagai engineering student at melbourne uni.oh,myb applicable utk aku je kot?lol.okok,i shud start study now.babai!


seriously,
zunitaseriously best.
haha:D

p/s: oh yes,mungkin entry ni xde kaitan ngn tajuk.abaikan je.lol:P