August 22, 2009

Puasa:)

Bila dah duk kat negara org ni, (esp non-Islamic country) br la rs betapa bestnye smbut Ramadhan kat umah. Tp actly aku xde la sedih sangat coz this is not my first time pose jauh from my family, ni kali ke berapa tah. ala mase SPM dulu pon, pose kat skola gak kan (I was in STF), ms tu first time la pose jauh from family, agak sedih la..bukan sbab ape pon, coz aku ni kalau bulan pose aku suke g bazaar ramadhan, mmg xpenah miss la sebulan pose tu. bende yg aku mesti beli: ayam percik or kekadang ayam goreng, mee kari+kerang byk2 (fav food!), and air tembikai (fav drink!).. and my taste tu mmg sebijik same la ngn my arwah ayah kan.. so kalau pg tu, mmg salu jalan ngn arwah abah laa..jarang la ikut mak..:D

then ms kat Taylors, lg sekali pose jauh dr family, sedih gak, tp ok kot..dah besar sikit kan..hehe. g gak laa bazaar dekat2 ngn sunway tu, pasbukak pose, g smayang terawih kat 'Masjid Turbo' kat situ la.haha,klaka je, sbb imam kat masjid tu wat terawih super duper laju.8 rakaat-15min.gile bapak.tp ms tu kan, xkesah,lg cepat,lg best:D

pas2 ms dtg cni, kalau masuk this year dah 3thn da raye kat Melbourne ni..yg sedihnye bazaar xde..bukak pose pon kene masak sendri2..:'( lemang xde, ketupat xde..sume pon kene wat sendiri..and yg paling sedihnye, ade tu yg ms rye tgh kelas,siap ade xm lagi waktu tu. well, that's what we call duduk kat negara org kan..:) pape pon, i miss my old days ms kecik2:(

p/s: alamak, dah lambat nak g msian hall!

1 comment:

norain shari said...

salam...

rindu kt ain tak?? :P hehe nway, hepi fasting ita. semoga ia membawa 1000 keberkatan dalam hidup awk dear. ;)