September 11, 2009

:)

mm..today dah 21st ramadhan..ya Allah cepatnye.. lg 9hari je Ramadhan da nak pergi,. xtau laa thn depan diberi peluang lg tak utk berjumpa Ramadhan..sigh~
Anyhow,rs cm sedih jugak laa..coz my target this year mcm xsmpai je..:( i wish I got more days left in ramadhan..i wish i could finish the quran, which is now im left far behind from my target:'(

one thing i realize this ramadhan is, i see people around me sume cm ber'mood' ramadhan, which means many people berubah jd baik, or at least i feel like that. i hope i'll be better as well:)

and ms ramadhan ni, teringat jugak la kat umah,kat mak,family..and juga,sgt2 teringat kat my dad,.cane lah eh dia kat sane..kekadang menitis air mata jugak laa..bile terkenang zaman pose dulu2 ngn dia,tp xpe lah,Allah lebih sayangkan arwah,whatever it is, life must go on:)

Ya Allah,
dalam keberkatan Ramadhan ini,
Kau ampunilah dosa2 kedua ibu bapaku,
dosa2 emak,
dosa2 abah,
Kau berkatilah hidup mereka,
Kau permudahkanlah segala urusan mereka,
Kau sayangilah mereka sepertimana mereka menyayangiku sejak aku kecil,
semoga roh abah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman.
Amen ya Allah~


p/s:rs cm nak wat karipap la plak hrni.slurp2!

2 comments:

iLy@s isM@iL said...

amin....

n i also c a lot of people is changing around me..that is a good thing for us kn....atleast ada momentum utk kita usaha bsama2 mreka...

Mr F said...

Haha.. apsal nak wat karipap weh? hahaha.. hehehe.. gelakkan kau..