September 25, 2009

raya updates

hari ni dah hari ke-6 raya. raya kat melbourne pon, not bad gak laa rase. ala, masuk thn ni, dah 3thn raya kat melbourne, so far ok laa..though xbole nafikan la raya kat malaysia waaaaayy greater than in melbourne. anys, ms malam raya tu, I went to Malaysian hall, with some friends, dgr takbir raya and jumpe kawan2 sume.bese la,jumpe, mtk maaf, then wat salah balik.haha. tp, itulah kawan namenye.sok2 mtk maaf lg.lol.



mase first day raya was great.pepagi lagi dah jumpe org kat jepun.hehe. skyping di pagi hari raya. this year is the first time I raya with him. so agak excited jugak la.eh bukan agak,tp mmg excited pon. mmg la xdpt physically raya sesame, but the fact that we both together, wore the same colour of baju raya, reminded me of him alllll daaaaaaaaay long.:) pagi raya, g solat kat st Ambrose hall kat brunswick. then pas solat raya,bese lah kan, makan2..jumpe kawan2 and must-thing-to-do->photoshot!wooottt!!wooooottt!hehe.



pas balik from st ambrose hall, makan2 kat my house plak coz I did rendang ayam and memasing pon ade bwk some foods, bad with her rainbow cake and federo rocher, iqah and syai with their puddings and some cookies.



makan2, gossip2, then gerak g open house umah dekat2 avenue ni gak la. g makan nasik dagang. sedap.tp ms tu tank dah full kan,so xde la rs sgt nikmat nasik dagang tu.*down* pas2 kitorang gerak g open house umah azizul hasni, the malaysian cyclist yg ade training kat cni. ok,this is the funniest part. Ms nak g umah dia tu, kitorang xtau umah dia katne, we cannot find the direction that he gave us, so we decided for him to take us from the tram stop. but the thing is, dia plak xtau tram stop tu katne. call punye call, rupenye dia kt sebelah tram stop tu je (sebelah tram stop is jalan, where there is the traffic light) kat dalam keta. ms tu traffic light merah, bole plak kitorang terus naek keta dia kat traffic light tu, and gelak2 cm hape je. *xpenah aku wat keje jahat cm2.haish*

after balik dr open house azizul hasni tu, lepak kat umah jap, konon nak setel down, kasik free kan perut nak g open hse kat city plak. tp memandangkan ms tu da ptg and memasing full and kepenatan, so kitorang kensel kan plan nak g the other open hse..abes la agenda utk the 1st day of raya.

on the second day of raya, xde ape sgt la,just mlm tu ade open house isma kat monash parkville. pg agak lambat, so food cm da abes:( and balik tu,hujan plak.hadoi lah,terpaksa meredah hujan ngn kebaya.haha.tp xpe, 'biar sejuk asal bergaya' lalala~





okie dowkie! itu je kot update utk this entry.oh yes, tomorrow i got 2 open houses to go.and lotsss of assignment to go too!:(

pape pon,happy raya!

taa~

p/s: nak g city lah.hr cm da cerah:)

No comments: