September 18, 2009

Raya yg syahdu:(

Hello people,

Here I go again..just talking to my second sister, she was on her way back to kampung..suddenly I miss my family so much..bukan senang nak berkumpul ramai2 skali kan (yeah,i know my family xramai mn pon,but still..)..my sister cite2 pasal raya, buat langsir baru lah,cat rumah baru lah, beli tempat letak kuih raye baru lah,ape lah,menambahkan lg kesyahduan beraya di perantauan ni..tsk tsk. my first sister pon ade kat umah now..sure best,da lame gile xgeng ngn diorang kan, kumpul ngn my mum skali,gossip2 (bese laa..famly sume ppuan,standard la tu kan).itulah,bende2 cm2 la yg mengeratkan lg kitorang kot..

actly my sis call nak tanye pasal kuih raya yg dia pos aritu, dah smpai ke belom..mmg la dah smpai, tp kui tartnye dah jadi habuk..nak makan pon kene pakai sudu..ade laa yg xhancur,1-2 cm2 kot..jd cm 'mencri-kuih-tart-tersembunyi' lak jadinye.sedih kan jd aku? sigh~ itulah hidup di perantauan..:( then baju raya plak, tailor tu salah jahit ke ape tah..nak xnak kene alter sndiri..smpai kol 3pagi aku mengalter baju tuh,and at last puas ati gak la..tp xtau org laen rs cne kan.but xkire,nak gak pakai baju coklat tu,sbb nak same ngn si dia di sana*wink2* :)


ni la rupa paras kuih tart yg kene makan pakai sudu+_+"



seb baek almond london ni boleh blah lg bentuk.haih~
smalam pon,aku sahur ngn kuih raya je, makan 2-3 ulas, then minum air, pas2 buka pose pon same..then pg td plak terlepas sahur..isk. sian dia, dia da kejutkan da, but aku sriyes xsedar, then..terlepas sahur..xpe la,.ok kot, ade lagi rsnye saki baki kuih raye smalam dalam perut ni,cukup smpai buka nnt,insyaAllah:)

so, di kesempatan ni, nak wish sumeorg slamat hari raya,maaf zahir batin..yg mn terkasar bahasa, terguris hari perasaan, mtk maaf byk2 la eh:)

To my dearie, Shahrul Nizam Azman, Slamat hari raya too,maaf zahir batin:)

p/s: nak masak rendanglah hr ni, kat city ade jual lemang instant tak eh?

No comments: