May 09, 2010

Khas utk anak2 pada hari ibu.

Pernah tak kita ckp kt mak kita, 'saya sayang mak', 'mak jaga diri baik2, jaga kesihatan baik2, kalau sakit, mak makan ubat', etc? Kalau kt bf/gf kite bole buat, kenapa tak dekat mak kita sndr? Kenapa kalau ngn mak kita malu nk ckp sume tu, tp ngn bf/gf tanpa segan silu bole buat? Kalau nk tgk pengorbanan seorang ibu since kita dlm kandungan smpai kite bole hidup smpai skg, terlalu banyak utk di'list'kan satu2. mmg xcukup satu hari utk aku tulis blog ni. TERLALU BANYAK.

Cuba kita banyangkan, kalau masa lahir dulu, mak kita terus masukkan dlm tong sampah, xpon masukkan dlm lubang toilet smpai kepala kita pecah? or tanam hidup2, or bakar skali ngn sampah2 yg org buang? or paling tak pon, mak kita tinggalkan kita kt tepi jalan, kalau nasib untung, ade la org jumpe, kalau nasib malang, kene la makan kt anjing je ape ke. nasib la kan. Kalau la mak kita wat kt kita cm2, mmg korang2 ni xsempat la bace entry ni. heh. so korang xrase korang beruntung ke sbb mak korang xwat cm2 kt korang?dah la mak korang xbuat cm2, pas2 siap jage korang leklok (I guess xde kes penderaan kan?hehe), pas2 korang ngade2 nk itu nak ini, mak korang layan je (or sometimes marah tu sbb nk mendidik la kan), and sometimes bile korang degil, mak korang kecik ati sikit, tp xde la smpai nk sumpah korang jd batu ke kan, so korang xrase beruntung ke dapat mak yang best cm mak yang korang ade skg? penah tak korang terfikir utk wat 1 surat, tulis betapa korang hargai pengorbanan mak terhadap diri korang, and bg kt mak? sbb aku penah buat, and honestly, ms tulis tu cm..malu la tetibe bg surat kt mak, ckp 'adik sayang mak', etc sume kan, tp aku pk2 balik, nape nk malu? luahkan ape yg kite rase kt mak, show how much u love to ur mum. mungkin mak wat2 cool la pas2 kan, tp deep inside she touched with my words:)

actually, dah tulis panjang2 ni kesimpulannye just nk ckp, wish la mak korang mother's day ni, kalau xbg surat pon xpe, call la wish her, and say how much you love her, that's good enough:)

to all mothers in the world, HAPPY MOTHER'S DAY! you are roxxx!!:D

1 comment:

Nadya Summer said...

ita. aku tak malu nk ckp gitu kt mak aku. salu je aku ckp ke die: "mama.. jangan main hujan. nnti demam." lol!

and, BANYANG. adeh. typos! :P

and owh, HAPPY MOTHERS DAY ITA-SAN. akulah anak mu yg dirindui. hahaha!!