May 02, 2010

Laki hensem vs ppuan lawa

penah tak terdetik dalam hati korang, bile nampak mn2 kapel, xkesah la yg korang terserempak kt shopping complex ke ape, rase cm laki tu muke cm perompak, tp dapat ppuan yg lawa as gf dia? slalu tak korang rase cm2? sbb aku slalu rase cm2. haha, mungkin aku berfikiran agak jahat dan keji, tp aku xkire, sbb itu mmg ape yg aku pk.heh. bole kate 7:10 nisbah couple yg aku jumpe, yg laki sume muke xhensem lansung, tp ppuan nye lawa gile (well, xde la gile sgt, tp kalau nk compare ngn muke bf dia, mungkin bole kate cm2 la). Figure tu aku agak2 je la, from observation aku,hehe. so, i was wondering why this is the case, coz cm kepelikkan berlaku disitu.huu~ setelah aku membuang sedikit mase pk pasal fenomena yg xperlu pon utk aku pk, i came out with the theories that I think might cause the situation.

1. Nisbah laki laki hensem sgt sikit berbanding dgn nisbah perempuan lawa.
Maksudnye, ramai laki kt dunia ni xhensem berbanding dgn yg hensem. contoh nye, dlm 30 laki, mungkin 3 je yg hensem. tp, sebaliknye berlaku kpd perempuan, nisbah perempuan lawa berbanding ngn perempuan xlawa adelah lagi byk, which means perempuan lawa lagi byk drp perempuan xlawa. contoh, dlm 30 org ppuan, mungkin 25 drpnye lawa, and 5 org je xlawa. So, kalau nk compare nisbah lelaki ngn perempuan pulak, nampak sgt nisbah lelaki hensem ngn perempuan lawa sgt sikit. maksudnye, dlm setiap 10 ppuan lawa, ade 2 je laki hensem. Kirenye, lg 8 org ppuan yg lawa tu, akan dapat laki yg xhensem.So, disebabkan dunia ketandusan lelaki hensem, yg xhensem pon dapat amek kesempatan utk dapat perempuan yg lawa.haha, menarik x teori aku?:D

2. Lelaki pandang fizikal, ppuan pandang personaliti
Secara general lah ni, mungkin ade special case utk mn2 situation, but let put aside yg special case tu. Generally, utk lelaki jatuh cinta or suke kpd seseorang ppuan tu, first skali yg derang tgk is fizikal; cthnye cm lawa ke, body cun ke, sexy ke, kire fizikal lah. bile dia dah suke fizikal ppuan tu, baru la laki tu akan go to the nx stage, which is mengayat and kenal personality ppuan tu, sekepala ke x, etc. tp, kalau ppuan plak, generally, mmg akan tgk muke dulu lah, tp kalau laki tu pandai mengayat,character pon best sume, surenye ppuan tu akan cair. kire senang ckp, for women, personality wins over physical. that's the different between men and women. and sebab perbezaan inilah, menyebabkan ramai laki xhensem dapat gf lawa. haha.

3. Lambakkan make up, product lansingkan badan, etc
disebabkan ppuan ni naluri nye mmg suke melawa, walaupun dia xde lah lawa mane, tp sebab pakai sendayu tinggi, touch up MAC sikit, pergi London body weight management, so nampak lah muke licin mcm kulit telur walaupun dulu muke cm kawah bulan, body mantap mcm model walaupun dulu pakai baju cm sarung nangka, rambut lembut berkilat walaupun dulu keras cm tali kail ikan. tapi kalau laki, kebanyakkan nye xkesah pon pasal sume2 ni, except yg metro lah. so, wujudlah fenomena lambakkan perempuan lawa berbanding lelaki hensem.


itu sume teori aku je tu, jadi jgn lah terpengaruh sbb xdiprovekan lagi.hehe

7 comments:

Nadya Summer said...

kenapa aku rasa mcm theory kaw ni ada valid nya. sila produce paper, and make it open for discussion. hahaha.
*byk pulak masa kaw nk buat kan? lol!*

zunitaramli said...

hahaha,mungkin lepas aku siapkan fyp report aku, br aku leh produce paper.lol

Muhammad Afiq bin Mohd Sadli said...

tp ko tgk on side je la wei~ ade je laki yg hensem tp awek die mmg xpadan lgsg pon~ even aku yg xhensem ni xterpikat pon tgk awek tuh~ smpikn dlm ati aku berkate, "laki tu da la hensem, jambu plak tu tp awek xlawa... what a waste...", eh, gaykah aku? hahahahah~ sile jelaskan~ meaning, masih ade laki yg xterpikat pada paras rupa tetapi pada hati budi~ acewah~

Muhammad Afiq bin Mohd Sadli said...

*on one side... typo pulok~

zunitaramli said...

haa..itulah salah kau, aku ckp KEBANYAKKAN. tp TAK semua cm2..kan aku ckp, dlm 10 kapel yg aku jumpe, 7 drp tu, laki dia cm hape je muke,ppuan nye lawa. still ade lg portion, utk kapel yg laki hensem-ppuan lawa and laki hensem-ppuan xlawa.haa..:D

tukang cop setem said...

jodoh ..:)

zunita said...

heheh.jodoh tu kalau mmg da kawin, ini persoalan kalau yg berkapel..hehe.whatever it is, ye lah, jodoh pertemuan di tgh tuhan,kite hanye berusaha, mcm laki yg xensem tu.haha