August 17, 2010

Oh tudung!


mm..memandangkan xlame lagi nk raye (lame lagilah sbnrnye), aku kt sini pon terasa jugak lah bahang nk beli tudung baru utk raye. Bile tgk2 kt internet tu, cm menarik pulak tudung2 fesyen kt mesia skg ni. tahla, aku xde la arif sgt name2 tudung ni, slalu tgk artis2 pakai, xpon ade kt blog2 yg jual tudung, melambak lah kan. mcm2 jenis ade, tudung syria lah, shawl chiffon lah, hape lah, tah la, seriyes kalau tanye aku pasal fesyen tudung kt mesia ni, jgn terkejut kalau aku xtau pape. seriyes.

Nak pendekkan cite, aku pon same skali lah terikut minat skali kt fesyen tudung kt mesia ni. cm cantik pulak nampaknye kan. Then, aku mtk la kakak aku kt shah alam tu belikan 1 tudung syria tu lah. pas2 bila kakak aku da pos ke sini, keciwa jugak la ngn tudung tu, bukan sbb xcantik, cantik je, tapiiiiii pendeeeeeeekkk sgt! even aku ni bukan yg bertudung besar2, tapiii, mmg aku rase tudung tu pendek. haish. pas2, aku pon tgk2 laa, gamba org2 pakai tudung yg jenis cm2..mmg pendek2 rupenye. then, barulah aku perasan, fesyen2 tudung kt mesia dah makin pendek dan jarang! xcaye? tgk ni:

dulu aku agt suke dia, sbb dia cantik and pakai tudung pon proper, petah plak tu, tp skg ni, suke gak la, tp da kurang respect sikit lah sbb tudung dia da xcm dulu.

Ni namanye tudung Rozita Che Wan. Haha. sejal bile lak rozita pakai tudung kan? tahla, aku pon xtau apsal name tudung ni jd name dia. tudung ni cantik, tp itulah, jarang ye disitu.

Haa..ni lagi satu fesyen yg aku xpaham sgt2!! nape kene ade sanggul palsu kt blakang tu? and nape kt bahagian leher, tudung akan dipinkan kebelakang, so that nampak bentuk leher.. aku xsuke sgt yg ni! sbb aku akan terbayangkan 'nun' kt church yg pakai tudung cmni gak.

Haa..yang ni, aku pon xsure ni tudung ke ape. skali pandang cm cengkerang siput.kikiki.. jgn la jd mangsa fesyen cm lady gaga sudah lah. mangsa fesyen tudung.lol. yang ni..no komen lah.


p/s: aku baru nk pakai tudung labuh2 sikit. hish. xmembantu lansung.



3 comments:

rabia-adawiah musa said...

fesyen tudung cepat berubah..
sebelum ni bawal..

sekejap je masuk tudung owning lak..

tapi akak tak minat sgt tudung owning..pendek2..nampak dada..huhu

Maryam said...

kawan ak ckp 'tudung' siti tu sbijik cam tudung saji kt indon! hahahahha..

betul la ita... skarang ni tudung kt mesia maken pendek... dh jd tudung stakat tutup rambut je... haish...

oh ye... selamat berpuasa!!! :D

zunitaramli said...

@kak rabiahtul:err..tudung owning? haha. first time dgr..itulah, mcm2 da skg, saya pon pening +_+"

@yam: mm..itulah kan, macamana maksiat xberleluasa kt mesia? haha:D