October 09, 2010

Why are u blogging?


Now ni, bole kate zaman boom blogging especially kt Malaysia. Boleh kate 7/10 org mesia ade blog skg (estimation aku je,heh). Macam2 jenis blog ade kalau korang tgk, mcm2 gaye nk tarik perhatian pembaca, and follower. Kumpul follower tu cam da jadi satu trend plak di kalangan blogger skg. tapi, whatever lah kan. kalau tu yg boleh hepi kan derang, pedulik hape plak aku. haha. well, ade blog tu plak, buat crite2 kontroversi, kaki kutuk government, tapi yelah, blog dia kan, suke hati dia lah. haha. ade yg lg menarik yang gune blog wat kontroversi untuk earn money lah pape lah kan. so, mmg macam2 gaye org berblog lah kan. And even anda2 yg membaca ni, im sure korang pon ade blog sendiri kan, what's the reason korang berblogging sbnrnye?

As for me, I'm started to blog since almost 2 years ago. Mase tu, 2nd year, arwah abah sakit tenat sgt2, and I dont have anyone to talk to. Well, basically I have many people around me to lend me shoulder to cry on, tapi aku lg suke diam and pendam sorang2 all my problems. Even my housemates sndr xtau yg arwah abah mase tu sakit tenat, and in fact aku slalu nangis sorang2 dlm shower. lol. ms tu la aku start blogging, sbb aku nk luahkan perasaan thru tulisan. ms tu, aku xkesah pon ade org bace or tak, aku ade ramai follower ke ape, sbb intention aku utk berblog bukan utk femes or utk kumpul follower or utk dpt income ribu2. Tujuan aku dulu utk share feeling aku yang xde sape pon tau ms tu.. And after few days, arwah abah meninggal,.. and aku sedih sgt2 ms tu.. and the day before pon, aku mmg dapat rase arwah abah da xlame, and aku share feeling tu kt blog klik sini utk entry blog tu.. and esoknye, abah pergi.. xtau cne nk gambarkan perasaan ms tu, aku nangis depan org sekejap je, but they didn't know where I went to cry.. aku luahkan jugak kt blog klik sini untuk entry tersebut.. ms tu aku xde wat counter, so aku igt xde sape la bc blog aku, sbb aku pon xde publish kt mn2 also click here.. but few days after that, people asking me about my feelings, and from that, aku tau la ramai rupenye org bc blog aku. So, from that time, aku teruskan berblog. and niat aku still same mcm dulu, just to share what I feel. aku xde terlintas pon nk kumpul follower ratus2, earn duit byk2 dr blog, .. sbb till now, aku sgt puas ati ngn blog aku, sbb sometimes bile aku da xtau nk ckp ngn sape2, aku just luahkan je kt sini. xkesah la org bace or tak, yang penting aku rs lega and feel better =)

Anda pula bagaimana?

No comments: