November 29, 2010

Stressfulness.


People usually enjoy their freedom after exam, so called post-exam-syndrome. People do whatever they want to do like watching movies for the whole day, sleeping till noon or even evening, facebooking all day long, partying, etc etc. Well, that what people usually do, isn't it? Well for me, it's the other way around. I don't like feeling empty, like doing nothing useful, sleeping for the whole day, watching movie, lying on the bed thinking of nothing. I just so sick doing that.


Hmmpphh..So, I usually will find something 'stressful' to think or do. Well, yeah, LOL. I think I get used to stress, so if I am not stress, I feel strange. My boyfriend really want me to enjoy my holidays, not thinking of anything that can make me stress. Coz I got enough before the exams, and now, me myself finding the source of stressfulness. LOL. Maybe.. I really get used to stress. hmmm..

Anyway, just do whatever can make you comfortable, though it's stressful. As long as you enjoy whatever you do! Life is short. Always remember that :)

Cheers.

November 28, 2010

Update.


Hi peeps,

It has been long time since I properly updated my blog. Same reasons as before - busy, exam, lazy. LOL! Well, just want to chillax for a while, I think it kinda worth to update my blog yang da berlumut yang tak berupdate nih. haha.

Anyhoo, first we start about the latest updates from me:

I have finished my last exam last friday, Digital System 4. At last.. yeah, at last I finished my exam..phew~ It was pain in the arse when everybody finished their exam, and chillax themselves, go here and there, but you stuck in your room, studying. It's soooo pathetic! But everything is over now.. (hopefully.lol!) Just waiting for the result and then we know what my fate is. *tulis word result kecik2 sbb xnk pk pasal result lg. cuak! haha*

If everything gone well, I will be expecting to graduate this december, 11 December to be precise. And mum will come over here, to Melbourneeee!! Hip hip horraaaaaayyyy!! OMG OMG OH-EM-GEEEE! I am super duper excited for thattt!! It is my dream since I flew here to bring my mum to my graduation!! And in few weeks time, my dream will come true.. InsyaAllah2 :) *well, then again, it depends on my result jugak.huu~*


Wanna see more Melbourne Uni pics? Click here.

Oh oh, since I am going back for good next month, I have sold my bed and mattress. So yeah, for the time being, I have to sleep on the floor sambil berbantalkan lengan..hukhuk.. *ekeke. saje je wat2 sedih kan. xde la sampai berbantalkan lengan, ade je bantal tapi xde tilam lah kan. hehe* Wanna see how I am going to sleep from now on? Taaaaadaaaaaaaaa!!!


Haha. Well, to be honest, I am kinda like my new 'place to sleep'. Haha. So bujang kannn?? hehe. But but, sakit bontot duduk lame2 atas lantai tu! hukhuk. And since today is my first time sleep on the comforter, so I don't really feel comfortable, and I could not sleep! +______+" <-- I tried to take a nap just now, the comforter is not comfort at all.. Well, nipis sgt comforter nye, mmg lah kan. Sakit2 badan. Hish, gedik je kan zunita ramli ni. haha. abaikan~

Hmmphh.. so.. from now to 14dec.. I have plenty of things to do.. Planning, planning, and planning. That it is. I planned to work in Japan next year, so I have searched few companies in Japan that does not need Japanese knowledge at all. They use 100% English. For instance, Rakuten Inc., Softbank (few groups under Softbank Corp.) and few more.



So, I have to start thinking how to write my CV and resume properly, which means.. I have to korek2 and pk cane nk goreng resume niiiiii +_______+" The most scary thing (for me) is to go to the interview. Honestly, I don't really have confident that I can contribute something to the company. Like.. I feel I am not matured enough, to think like professional people. Sigh~ I feel I am not ready to be in professional field. *Sape suro amik engineering, haa, hambik kau!* Hopefully, everything gonna work out well. Ameen~

Oh okay, I got to pray for Asr. Anda sudah solat? Hehe. Till then.

Taa~

November 26, 2010

Oh yes!

My freedom is just few hours away...
Wish me luck people~!
:)

November 19, 2010

Sneak peak :D

Ini mmg case kalau da bosan giler nih.hahahaha~

gosh~ beware everything u put online. haha!

hahahahahaha. insaf tak smoker2 sekelian? LOL!

stupidest question and answer i've ever heard! ROFL!

scuba diving dog???hahahahahahaha

xde kuda, kambing pon bole laa~ hahahaha

aigoo~. =.="

This is a pair of slippers. Isk. xsanggup nk pakai slipper tu~


November 14, 2010

Bende mengarut yang orang forward kat fb lgi!

10 KELEBIHAN COCA-COLA

"Setiap hari selasa ngan rabu aku mesti minum air coke nie lepas training rugbi. Memang sedap air nie. Sedap giler! korunk pun mesti ade yg suke air nie. Sama ada korunk tau atau x, sebenarnya air coke nie ade 10 'kebaikan' yg x disangka-sangka. Aku dpt bende nie dari emel yg member aku bagi. Ape lagi!!

" Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US , kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna? Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!

2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!

8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!
Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.
Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.


9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!

10. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah

Kenapa Orang Yahudi Tak Minum Coke dan Pepsi

Disampaikan oleh seorang sahabat.....Assalamualaikum kengkawan... last weekend, ada ustazah usrah kami beritahu... masa dia belajar kat. mesir dulu, dia punya lecturer ada cerita... dulu ada sorang mamat yahudi ni datang egypt to study the muslims' lifestyle kat sana setelah serangan secara fizikal ke atas umat Islam tak berjaya. dianak carik jalan untuk serang cara lain. tapi Alhamdulillah, dia telah diberi hidayah semasa dia dok study umat Islam kat mesir tu. dia beritahu lecturer ustazah ni, one of the things the jews do untuk hapuskan keturunan umat Islam is to produce coca cola & pepsi yang di dalamnya ada chemical to retard the reproduction organs for both men & women. menurut mamat tu, kat israel tak ada jual coke & pepsi sbb diorg tahu apa kandungan kat dalamnya and since jew is agama keturunan, diorg tak nak le mandul! kalau korang pernah terima forwarded email pasal bertapa
cidicnya coke tu sampai boleh dissolve tulang & gigi (calcium containing compounds) and boleh buat cuci
toilet! and for ladies, kalau minum coke boleh cause menstruation if you're a wee bit late. so kalau minum banyak & atthat time baru lekat zuriat, ada chances keguguran le, kan ? Therefore, untuk kemakmuran umat Islam & untuk kesihatan & untuk tak support jewish companies,

Masih tidak pasti kesahihan artikel ini, namun jika ia benar bayangkan apabila ia masuk kedalam perut kita, bertambah sihatkah kita.. jika tidak benar pun lebih baik menjauhi, bukan kerana kesihatan sahaja malah untuk agama kita..


At first aku xinterested pon nk bc, tp bile makin ramai manusia2 bengong yg xreti2 nk pk kesahihan artikel b4 forward kt fb, aku rs annoying plak. First thing, pasal 10 kelebihan coca-cola tu, aku doubt gak la beberapa facts dia, like ko nk tanggalkan screw berkarat, letak setin coke, then mesti buleh bukak screw tu. bongok apenye sampai kene letak setin coke, letak minyak sikit dah la. utk cermin kete berdebu tu, aku rs kalau ko celup tuala ngn coke pastu lap cermin, tu bende paling bodoh yg ko penah buat la! melekit la cermin tuuuuu, and ko letak air pape pon, air sirap ke, oren ke, mmg la boleh bersihkan cermin berdebu.bengong betul lah! pastu yg lain2 tu aku malas nk komen. byk sgt yg mengarut.

Tapi the main thing yg aku nk komen ni pasal yang ak highlight MERAH menyala siap bold lagi.haha! kalau ko ckp jgn beli coke sbb itu barang yahudi, fine la. aku terime. tp, ni ko bg aku reason yg bongok, yg aku xyakin lansung atas dgn harapan utk aku caye and xbeli coke, itu mmg mengarut!

1) kt israel xde jual coke? tipu. coke company itself once yg REFUSED utk jual coke kt israel. tp tu DULU. and itu pon coke company yg xnk jual kt sane. nothing to do with jews. klik sini utk cerita tu.

2) coke and pepsi boleh retard reproduction organ for men and women! tipu. apebende kandungan dlm coke yg boleh wat mandul tu? ko xbg exact kandungan and detail proof, jgn harap by making a very strong claim cmtu, aku nk caye. org yg xreti nk pk je caye.

3) coke boleh dissolvekan tulang dlm badan? hahahahahaha!!lawak gile!kalau cmtu la, dah lame aku xde tulang!sbb dulu aku suke sgt minum coke, everyday minum coke!

kesimpulannye, kepada sape2 pon, if nk forwardkan something, make sure la bende tu betul and reliable, jgn la forwardkan bende2 yg xconcrete cmni, annoying tau tak! bende yg sendiri xterbukti kesahihan, lg nk forward2 kt org. haih.


November 12, 2010

Doa for distress.

Allahummala-Sahla illa-ma-ja’altaho sahla wa’anta Taj’alol-hazna itha shi’ta sahla.

O Allah! There is nothing easy except what You make easy, and You make the difficult easy if it be Your will.



November 09, 2010

Best moments

Memandangkan aku tgh tension study, so I want to write something yang best, sekurang2nye, boleh la jugak kurangkan stress aku nih. hehe.

I'm pretty sure all of us have our best moment(s). tak kesahlah pasal ape pon, asalkan bende tu pengalaman yang kita susah sgt nk lupa and sgt2 appreciate bende tu. Here are the list of the best moments of mine.

5. When I got my result for A LEVELS, which guaranteed my place to further my studies to Melbourne, Australia. Also, masa kat KLIA, the moment nk fly ke Melbourne, rasa sgt2 best!

4. 2010 New Years Eve. My other half and me celebrated our New Year in Hiroshima. It was awesome.. That time was winter, and it was snowy.. Hiroshima city was pretty quite that time, only us walking on the street, with the snow fell onto the ground.. Sgt2 rasa mcm winter sonata!It was incredibly awesome New Year's Eve!

3. Our holiday in Sarawak. My other half and me, had the road trip from Bintulu to Miri. We went to Niah's Caves, jungle tracking, and everything was awesome! Serious rs mcm nk pegi lagi!

2. ... my mum will come to Melbourne in few weeks time! hehe. This will also be one of the BEST moments in my life! coz it was my dream to bring my mum here, seeing me graduate.. insyaAllah..

1. Of coz if I can graduate this december!!! Oh-em-geeee!! sgt2 best okayyy if dpt grad dec ni!! everything gonna be over... da xmo duk melbourne dah! *nk duk jepun plak. wink2*



November 03, 2010

I'm walking away





I'm walking away from the troubles in my life
I'm walking away oh to find a better day
I'm walking away from the troubles in my life
I'm walking away oh to find a better day
I'm walking away

sometimes some people get me wrong
when it's something I've said or done
sometimes you feel there is no fun
that's why you turn and run
but now I truly realise
some people don't wanna compromise
well I saw them with my own eyes spreading those lies
and well I don't wanna live a lie, too many sleepless nights
not mentioning the fights, I'm sorry to say lady

I'm walking away from the troubles in my life
I'm walking away oh to find a better day
I'm walking away from the troubles in my life
I'm walking away oh to find a better day
I'm walking away

Well I'm so tired baby
things you say you're driving me away
whispers in the powder room baby
don't listen to the games they play
girl I thought you'd realise
I'm not like them other guys
coz I saw them with my own eyes
you should've been more wise
and well I don't wanna live a lie, too many sleepless nights
not mentioning the fights, I'm sorry to say lady

I'm walking away from the troubles in my life
I'm walking away oh to find a better day
I'm walking away from the troubles in my life
I'm walking away oh to find a better day
I'm walking away