May 10, 2011

Another boring story of mine

Hello people!

Well, today just another boring story of mine. LOL. Harini saya telah memonteng kelas にほんご ("nihongo"; japanese) dengan jayanya.. konon plan nk g makan すし ("sushi") kat かっぱすし ("Kappa Sushi") then nak g shopping jap kat じゅすこ ("Jusco"), tapi malas plak nk kluar. At the end, aku kt umah je hrni. haha.

Bukan malas ape pon nk g kelas にほんご ("nihongo"; japanese) tu, tapi sbb diorang -にほんじん ("nihonjin"; orang jepun) ni xreti ckp English.. so dia xpaham ape yg aku xpaham, and aku pon xpaham ape yg dia xpaham bila aku xpaham. paham x? haha. cmtu laa.. diorang mmg best, tp sbb ade language barrier sikit, so I've decided utk blaja にほんご ("nihongo"; japanese) dgn mista hubby lah! Boleh manje2 sikit. hikhik >.<

Ni smalam nye lesson. hehe >.<
Ni la jadi bila sensei xreti nk buat bintang.. :S

Anyway, aritu masa pergi じゅすこ ("Jusco"), ade nampak this cute kitty fan. comel sgt! Then, kitorang g makan ape tah name dia.. aku igtkan bubble tea, kind of like it, but different one. Tapioca something2 name dia. haha. best woo! harga dia 380 yen (approx RM 14.20). 

Kitty fan yg chumilll!
Other cute fans in Jusco. kawaii ne!

Ni la dia tapioca something2 tu.. haha!

Encik hubby pon suke nampaknye kt tapioca something2 tu..hihi


Oh yes, ni different story la, aritu tgk rancangan jepun, cite pasal にほんじん ("nihonjin"; orang jepun) ni xreti English. They were supposed to write name of the months (all of them) in English, like January, February, March, etc.., but this what happened;

Oh well.. sejak bila January (bulan 1) jadi "1 moon"? =.="

LOL! Ade lg lawak, tp xsempat snap. haha. kadang2, mmg rs nk gelak je bila tgk にほんじん ("nihonjin"; orang jepun) ni ckp english. hikhik. tp xpe. xreti2 english pon, diorang maju. kau hado?

Tu je kot nak cite, da xde idea dah. till then, じゃ〜 ("jya"; see u again).


ps: sambil2 nk revise japanese ^^;

2 comments:

Myzatul FarahinSatimin said...

wahhh belajar jepun ye skg... gud2...heeee
best nye tgk korang kt sana..bile la syahmi nk bwk my pulak..hoho

zunitaramli said...

hehe, meh la dtg! ^^;