May 01, 2011

The day

WARNING: THIS ENTRY IS 'EMPTY'. DO NOT PROCEED IF YOU WANT TO READ SOMETHING USEFUL.

Hello everyone!

I wanted to update my blog last night, but I was too tired and sleepy (most likely sbb da kenyang :P) I decided to go straight to bed. Nothing important I want to write here, just want to share my day yesterday. Anyway, I will switch to Malay language to continue the entry because I guess some people prefer to read in Malay =)

Disebabkan harini (Ahad) kitorang (my husband and I) decided nk jual nasi ayam, so semalam petang, kitorang pergi la buat grocery shopping sikit kt ロヂャース (pronounce as "Roges"). ロヂャース ni xde la jauh sangat dengan rumah aku, around 10min kalau bawak basikal kot. ロヂャース pon otw nk ke みなみよのえき (pronounce as "Minami-Yono eki"; means Minami-Yono train station), so xde la rasa jauh. Nway, barang2 yang kitorang beli obviously barang2 utk buat nasi ayam la kan, i.e., celery, kentang, salad, tomato, tembikai, etc. err.. yang tembikai tu bukan utk buat nasi ayam ye, harap maklum. hehe. Oh, tembikai kt sini agak mmg mahal. Harga 1/4 tembikai adelah 500 yen (approx RM 17.50), kirenye utk sebijik tembikai, harga dia lebih kurang 2000 yen (approx RM 70). !!! +______+" Sbb xmampu nk beli sebijik tembikai, jadi aku beli 1/16 tembikai. haha! harga 300 yen (approx RM10.50), jadilah.. nak lepaskan kempunan je kan =) oh oh, masa nak amek bakul, ade sorang budak jepun ni, dia kecik and pendek je, umo 6thn kot, beriya2 nak amek bakul yang tersusun tinggi yang atas skali. haish, xpadan ngn pendek budak ni. disebabkan aku ni baik ati, aku pon tolong la capaikan bakul yg atas skali tu, aku bg kat dia.. dgn innocentnye, dia pandang aku, ckp ありがとうございます (pronounce as "arigatou gozaimasu"; means thank you). seb baik dia comel, kalau x mmg nk kene cepuk je ngn aku skali. haha!

Barang2 yang kitorang beli 

beratur kt cashier





Anyway, lepas beli belah bagai kt ロヂャース, kitorang balik umah jap, anta barang then g dinner kt サイゼリヤ (pronounce as "saizeriya"). Saizeriya ni pon dekat je ngn umah, kt area2 埼玉大学 ("saitama daigaku"; Saitama University). Naik beskal dlm 5minit cm tu kot. Kat situ ramai pulak org, lupe yg haritu hari Sabtu malam. tp kitorang dpt gak la tempat kan. hehe. Aku ngn husband aku order ペペロンチノ ("papperonicino"). ペペロンチノ ni basically is just spaghetti. nothing inside, spaghetti semata2. Itu yang paling murah, so aku amek je la yg tu kan. Harga dia 299 yen (approx RM10.50). Mahal la kalau nak compare bende yg ko dpt ngn harga tu kan. xpe la, nk buat mcmana? 

At Saizeriya
Aku pon nak gak interframe. haha
After that, kitorang lepak2 jap, then terus balik umah.. bila da sampai umah.. perut pon kenyang, hati pon senang, mata pon sayu lah kan. haha. pastu dlm kol bp tah, terus tido~ xsempat nk update blog, or nk reply comment or nk BW. sorry lah ye rakan2 ^__^



ps: Tahniah kpd anda2 yang baca entry ni sampai ayat ini. Anda mmg xde keje. hahaha :P

2 comments:

Muhammad Afiq bin Mohd Sadli said...

ye, aku mmg xde keje~ pnat merempit dr banting smpi kerteh tp xleh tdo gak~ dem~ kirem slm kat suamimu~ suro die update blog cm ko nih~ akhir kata, semoga sentiasa bahgia hidup berumaheskelator~

zunitaramli said...

haha, dia kata bukan xnk update, tp malassss!and ko jgk, rajin2 la update blog tu skit~

ps: aku xsabar nk terima kad jemputan dr ko. hehe