May 22, 2011

NATURACTOR Cover Face

FOR MORE INFO, PLEASE VISIT : http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com/

Hello peeps!

Hari ni nak review dan promote 1 product, rasanya bila korang baca je title tu most of you dah tau product ape kot tu kan.. hehe.. tp, pape pun kpd yg still xtau tu, meh nk gtau meh >.<

NATURACTOR Cover Face (by Meiko) ni adalah Jepun punye product, bende ni sgt BERKUALITI dan MURAH. I bet, ianya mampu dimiliki oleh semua golongan ;) Apa yang menyebabkan Cover Face ni best sangat? Let's see the ingredients.. Antara kandungan UTAMA dalam Cover Face adalah:
~Jojoba Oil (Minyak Jojoba)
~Rice (Beras)


Kebaikan Cover Face:
1) Minyak Jojoba memang terkenal dengan fungsinya untuk melembap. So, dengan adanya ingredient ni, Cover Face mampu membantu untuk menghidratkan kulit, menjadikan kulit lebih lembut, dan cantik berseri.

2) Cover Face ni jugak adalah rice based powder, so ia menyerap minyak berlebihan yang dihasilkan oleh kulit, menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak berminyak, menghasilkan kulit yang bebas dari keradangan dan jerawat.

3) Kombinasi dua ramuan di atas mampu menghasilkan kulit yang lebih sihat, lembut dan berseri.

4) Cover Face juga terkenal sebagai ''moist powder foundation'' - yang bertindak sebagai bedak asas dan pelembab. Sambil menjadi foundation (menutup cela di muka), ia juga bertindak sebagai pelembap pada kulit.

5) Bertindak sebagai pelindung dari sinar UV, menjadikan kulit tidak mudah gelap apabila terdedah kepada sinaran matahari, juga mengelakkan pigmentasi (act as sunblock too)

6) Tidak menutup pori2 di muka, ringan, tidak melekit, tidak bertompok2 apabila dipakai.

7) Bertindak sebagai 3-dalam-1 foundation; sebagai bedak asas, pelembab, dan juga sunblock.

Mengapa ada 2 jenis packaging? 
Jawapannye simple, satu Made in China (telah diformulasikan semula di China), satu lagi Made in Japan. Saya xpasti samada dua2 nya mempunyai kualiti yang sama atau tidak, sebab produk China ni dijual dengan harga yang jauh lebih murah drp Jepun. Jadi, it's up to you (pengguna) untuk membezakan yang mana lebih baik, dari segi kualiti dan kepuasan menggunakan produk tersebut. Kat bawah ni saya lampirkan contoh Cover Face packaging dari China dan Jepun.

Cover Face from China

Cover Face from Japan

The HUGE difference between China and Japan product is the availability of the color tones. Kalau yang originally from Japan, the color tone choices quite limited, ade 5 jenis tone je yg available, iaitu 130, 140, 141, 151 dan 171. TAPI other color tones available in their foundation range. Kirenye, utk dapatkan tone color yang laen, anda boleh dapatkannya dengan NATURACTOR foundation. NATURACTOR Cover Face and Foundation adalah based on the same ingredients, tp Cover Face sesuai untuk light make up, Foundation sesuai untuk heavy make up.


Kalau product yang diformulasikan semula di China, range dia lebih banyak, 130, 140, 141, 150, 151, 152, 153,  161, 171, 181, which showed below:

Color tones available (product re-formulated in China)



So, macamana nak bezakan yang original atau tidak? 
1. Berat NATURACTOR Cover Face adalah 20g, BUKAN 25g seperti yang dijual oleh sesetengah pihak.

2. Kalau keluaran Jepun, tulisan atas botol adalah "NATURACTOR", tapi kalau keluaran China, tulisan atas NATURACTOR, tp dalam TULISAN CHINA.

3. NATURACTOR Cover Face keluaran Jepun botol dia colour putih solidBUKAN transparent. Contoh seperti kat bawah:
Original Cover Face container(from OFFICIAL Cover Face website in Japan)
4. Untuk yang dari Jepun (yang saya beli sendiri di Jepun ni), TIADA hologram diperlukan, cuma ada satu kod KHAS di bawah botol.

5. Kalau yang dari China, WAJIB ada hologram. Dan hologram pon, bukan sebarang hologram, mungkin hologram ade yg tipu kan.. nak tau hologram yg asli seperti kat bawah:

Cara untuk mengenalpasti hologram asli (product from China)
Disebabkan saya ni xreti bahasa China, jadi saya xdpt nak terangkan lah lebih detail, tapi saya pasti tgk drp gambar boleh faham kot cane nk tau hologram asli. Ni saya ambil dari OFFICIAL naturactor website dari China. 


Kenapa yang Jepun punya xde hologram?
Sebab di Jepun ni kawalan kosmetik mmg sangat ketat. Tidak seperti di China, kat Jepun ni sangat sangat susah untuk jumpa produk tiruan, jadi apa yang dijual di Jepun, I can guarantee, it's 100% original.



Jadi, saya menjual NATURACTOR Cover Face (by Meiko) yang MADE IN JAPAN.
- 100% ORIGINAL, atau jaminan WANG ANDA DIKEMBALIKAN :)
- Kenapa saya yakin sangat dengan ketulenan produk yang saya jual? sebab saya memang TINGGAL di Jepun, dan saya membeli SENDIRI produk2 ni dari BOOTH Meiko di Tokyo, Jepun. 

Disebabkan saya menjual produk NATURACTOR Cover Face from Japan, jadi hanya ada 5 tone color yang available, 130, 140, 141, 151 dan 171, warna seperti di bawah:


Untuk kulit sangat cerah (Chinese skin color)

Untuk kulit cerah ke medium tone (Chinese skin color to very fair Malay skin color)

Untuk kulit cerah/natural (Fair skin color for Malay)

Untuk kulit sawo matang (Typical Malay skin color)

Foundation untuk cover cela di muka


100% ORIGINAL Cover Face from Japan (20g)
PRICE: RM 40*
*harga xtermasuk postage


FOR MORE INFO, PLEASE VISIT : http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com/

How to order?
1) Hantarkan confirmation email (email yang menyatakan anda benar2 berminat utk mendapatkan NATURACTOR Cover Face) dan alamat utk poskan NATURACTOR Cover Face ke zunitaramli@gmail.com

2) Saya akan confirmkan order dengan membalas email anda dan menyertakan sekali account number MAYBANK untuk anda transfer duit pembelian

3) Setelah anda membuat pembayaran sila inform semula kpd saya; jika guna online banking, cc kan transaction anda, jika guna ATM machine, sila sertakan account number anda.

4) Produk hanya akan di pos pada setiap hari SELASA setiap minggu dan delivery adalah seminggu (7 hari) dari tarikh pengeposan.

5) Semua produk dipos dari Jepun.

Akhir sekali, thanks for shopping! :)

71 comments:

Fazidah Che Wan said...

macam mn nk order? sy kat kemaman terengganu malaysia.

zunitaramli said...

saya dah update bagaimana nk order, thanks fazidah :)

Shira Shafrida said...

ita, shira dah beli yg nih.. siap beli 2.. hehehe.. tapi from China lah dari org yg jual barangan make-up.. warna tone 151.. nnt kalau dah hbs, beli ngn ita lah..

tapi tak tahu bila akan habis.. hee

zunitaramli said...

hehe,ape kate try 1 from japan plak, mn tau lg best dr china kan :P

Khazliqah nordin said...

weh minah..hahaha..aku baru nak suroh ko survey pasal menantang ni weh. tak sangke ko dah buat entry. dan aku baru nak cadangkan ko jual menantang ni.sebab dekat malaysia ade bloggers yang jual. tapi lagi best kalau aku beli dari kawan aku sendii dan kawan aku tu yang beli pakai tangan die sendiri kan?.. haha.. tapi, aku dah bace byk review, naturactor ni mmg bagus. weh, aku sgt excited.tak smpt nk bce hbes entry ko ni ita. nnt esok aku try bce if tak busy okeh. and yang penting, aku nak order lah kan..hehe.. muah...

zunitaramli said...

haa. meh order meh! borong skali pon xpe. hikhik :P

Ika Abdullah said...

kalau i nak order within this week, bile u hntr pos eh n rasa2 bpe lama smpai? yg postal charge tu sama ke rate kalau hntr ke swk?

Ika Abdullah said...

satu lg, code warna tu sama dgn yg china nye ke?

zunitaramli said...

@ika: saya kurang pasti sama ada sama atau tidak, tp saya rasa lebih kurang sama, kalau lain pon, MUNGKIN sikit off. but honestly, sy xsure, sbb sy xpenah beli yg China punye.. pasal postage tu, utk sabah/swak, postage dia still RM5, insyaAllah saya jangkakan kalau order this week, dlm nx week da boleh dapat, postage hanya ambil masa seminggu, straight dari JEPUN :)

Ika Abdullah said...

oh ok. kalau mcm tu i nak order from u :) coz yg i jmpe stakat nie semua made in china.

zunitaramli said...

boleh, nnt ika send email dekat saya: zunitaramli@gmail.com
bgtau code color, dengan alamat utk pos skali ye :)
Thanks Ika!

Ika Abdullah said...

dh baca review pasal nie i think i'll take yg 140 :)

Myzatul FarahinSatimin said...

mcm berminat.. nk ty, produk ni leh cerahkan muka x? sbb pki tudung kan... ade belang r sket..

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

wah... teruja nye nak beli...tp skrg xde duit lg... nnti tiba ms sy email kat akak oke...

zunitaramli said...

@mai: sy xsure kalau dia boleh mencerahkan kulit ke tidak, tp yang pastinya foundation ni ade komponen yg boleh menghalang UV. kirenye foundation ni boleh jadi sunblock jgk, untuk halang kulit jd lebih gelap, jgk untuk prevent pigmentation :)

@zaa: xpe zaa, kumpul duit dulu, nnt boleh beli. hehe, xrugi tauu!

Fdmummy said...

nk oder la cmne ek?ader no phne x..

zunitaramli said...

@fdmummy: kalau nk order, bole enquire kat email saya: zunitaramli@gmail.com

bole bgtau code color tone dgn alamat utk pos skali :)

SS Variolette said...
This comment has been removed by the author.
zunitaramli said...

kalau beli 5 atau lebih, sy akan bg diskaun :)

Amilyn Zanal said...

salam
kak,saya berminat nak beli,dh lama cari tapi takut terbeli yang tiruan punya,sbb kulit saya sangat sensitif.skrg ini pun pakai revlon colorstay,tapi tak tahan mahal.hehehe..cuma saya nak tanya kalau kulit mcm saya ini sesuai yang mana?sesuai 140 ke 141,takut tersilap beli nnti tak pakai pulak.

Amilyn Zanal said...
This comment has been removed by the author.
zunitaramli said...

:)

Salam emilyn, utk kulit awak, sesuai kod 141 :)
kalau nk order, boleh bg email pd saya ya.. di zunitaramli@gmail.com :)

Amilyn Zanal said...

kena bayar rm 40 je kan termasuk postage.

zunitaramli said...

yes dear.. cuma RM40 termasuk postage :)

Nur Nisa said...

ada fb tak?

Anonymous said...

Masih available lagi tak?

zunitaramli said...

ade lg dear.. boleh visit blog ni ya http://makeupcollections-zunitaramli.blogspot.com/

s.aien shyra said...

berminat :)

aytozee said...

Salam,

I baru tau pasal menda nih.Macam berminat nak try. Tapi kat mana depato u beli ye? Sbb i pun selalu turun tokyo gak (i duk jepun cuma skang blk mesia until end of year kejap)hehe..

Nak try tukar product ni. Kalau g booth boleh i consult2 dgn dorg nanti. Boleh kongsi tak? Thanks in advance!! catwoman195@yahoo.com

Anonymous said...

hye dear..sy bminat nk cuba produk naturactor ni tp sy nak compact powder dia dulu...ader tak?? n braper harga? plz reply me at dlaila81@rocketmail.com...thx..

ask said...

bleh order x lg skang?

zunitaramli said...

boleh.. send order kat email saya ya: zunitaramli@gmail.com :)

Anonymous said...

boleh x tolong emelkan senarai harga?
cat03_katrina91@yahoo.com
thanks

Anonymous said...

Hai, is it okay apabila saya nak pesan produk Naturactor lainnye selain yg ada di laman ni ? Semisal Naturactor make up base/primer ? Bisa tolong dicheck berapa harga dan ukurannya ? Terima kasih :)

zunitaramli said...

Hi, boleh.. saya ada jual cover face, summer cake, pressed powder, loose powder, dan lain-lain. Kalau nk tahu lebih lanjut, boleh add facebook saya "naturactor collections" atau email ke zunitaramli@gmail.com

norshuhaidamdisa said...

sis, kalo kulit sye sesuai Kod bape? please sis.minat sgt nk try.

deivySHOP said...

hai sis.. sy sdg googling dan ketemu dgn blognya sis n' mmng trtarik dgn naturactor.. pingin coba krn review nya bgs bgd.. tp sayang sy di indonesia n' pastinya postage lbh mahal dari hrga produknya :(
apalagi br kali ini mncoba transaksi luar negri, blm tau apa2.. apakah barangnya kena bea cukai indo atau gimana sy msh blum ngerti ^^

deivySHOP said...

hai sis.. stlh googling ckup lama akhirnya sy nemu juga blog ini yg jual naturactor.. ingin coba krn review dari tmn2 katanya bgs, tp sy takut salah beli yg tdk ori.. dan mmng harga disini sangat murah.. tp sayang sy di indonesia sis, kalau mo order psti postage nya jauh lbh mahal kan :( apalg baru kali ini sy akan melakukan transaksi luar negri online shop lwt internet, ga tau apakah paketnya langsung smpai rumah saya ato mungkin kena bea cukai indo lagi..

zunitaramli said...

hi dear :)

bisa.. saya udah ada customer dari indonesia sblm ini ya.. dari jakarta dan surabaya :) kalau di luar malaysia, biasanya payment melalui account paypal.. postage ke indonesia 1200 yen = 133 702 rupiah utk 3-4 barangan produk naturactor :)

zaira said...

salam sis.
saya nak order nie mcm mne yer.
saya rasa sys jual mura berbanding sblm nie saya survey mahal. ada smpai 70. saya nak beli yg kod 151 tuh la. bagaimana?

zaira said...

salam sis..
sy tertarik la dgn produk nie.
saya rasa sis punya paling murah. sblm nie sy survey smpai 70, so sy igt nak beli dr sis.
so bagaimana yer pembayaran yer?

zaira said...

bagaimana saya hendak beli nie sis? x saba nk beli.. ehehe

zunitaramli said...

maaf dear, xperasan cmment ni, termasuk spam plak. boleh order, just email detail order ke email saya ya, nnt saya bg acc details. email kan ke: zunitaramli@gmail.com :)

zaira said...

agak2 hujung bulan ada lagi x? sy igt nak beli hujung bulan nnt. rm40 kn?

zunitaramli said...

inshaAllah ada lg.. :)

skg dah ada 2 options utk postage:

1. airmail (RM35/pc+ RM7 postage)
-xde tracking number
-pos direct dr jepun
- 7-8 hari delivery

2. pos laju malaysia ( RM 40/pc+ RM 6 postage)
-ada tracking number
-1-2 hari delivery

Anonymous said...

Camner nak order naturactor foundation ni..harga termasuk postage ker??

zunitaramli said...

harga xtermasuk postage dear.. kalau nk order boleh email ke zunitaramli@gmail.com

Anonymous said...

kak komen kat atas sy bace rm40 termasuk postage..so postage skali ke tidak

zunitaramli said...

xtermasuk postage dear..

mysha98 said...

salam sis..sy nk order yg ni bole, cne ek?

zunitaramli said...

boleh isi order form kt sini dear: http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com/p/how-to-order.html

Anonymous said...

Salam, nk tanyer sikit... Cousin saya baru beli naturactor yg sama ciri2 nyer mcm yg ori dari japan tp x ada kod KHAS di bawah botol, adakah ianya produk tiruan? Lg 1, naturactor ni xde tarikh luput ke?

~ rohaiza_ismail@yahoo.com.sg ~

Ana admi said...

Saya da pakai2 kedua2nya..baik dr Japan n China..ape yg pastinta kualitinya xde beza, mmg best, cuma yg diformulasikan di China, harga dia murah disebabkan kos buruh yg sgt rendah..ape yg pasti anda kna tau bezakn yg ori or tidak.. meiko kilang di jepun dan China.. beza dr segi packaging dan testur :)

Btw dah habiss yg ni sy akn order ya..:D

Anonymous said...

Ada lg stock tak? berminat nak beli. tp smlm pergi meiko queensbay,dia ckp meiko dah tak keluarkan cover face lg,betul ke..arini baru jumpa blog ni.. tq.

ainisa.aj@gmail.com

Anonymous said...

Sy ade beli naturactor tp dgn hrga rm148 dr direct selling.... yg hairan knapa hrga yg dipaparkan jauh lebih murah? harga sebenar naturactor ni berapa?

zunitaramli said...

mm.. susah nk ckp brapa harga sebenar naturactor ni. sbb it's all depends on seller. kalau seller nk untung byk, dia jual mahal lah.. kalau dia nk untung sikit, dia jual murah lah.

one reason kenapa saya boleh jual murah, sbb semua stok saya ambil DIRECT dari jepun. Saya TAK guna org tgh. dan saya xambil untung byk pun.. So saya dah dpt byk cut cost kt situ :)

and semua produk2 yg saya jual saya JAMIN 100% ORIGINAL MADE IN JAPAN atau JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN :)

Anonymous said...

Salam,sis, saya ada pm kat email sis. TQ

Anonymous said...

Sis, sy dah email. Mohon reply asap ye. Thank you :)

moments1991 said...

Hi still selling? Do you post to singaopore? How much?

zunitaramli said...

yes still selling, kindly email me at zunitaramli@gmail.com to order ya :)

Anonymous said...

nyesal xjumpa page akak dulu..sy dah bli dgn harga yg mhl..rm69 + sponge rm10 = rm79 :(

zunitaramli said...

yeke.. :( xpe, nx time nk order boleh email saya: zunitaramli@gmail.com ya :)

Anonymous said...

Kak, klu beli borong cmne. Sy brminatlh nk jual naturactor ni. Blh kongsi x

Anonymous said...

Kak duduk area mana..sy nak beli by hand boleh tak

Michael & Fonny said...

Sis masih punya naturactor, i mau donk. Adanya apa saja ya. my email : mikefannie@gmail.com

zunitaramli said...

for enquiry, boleh terus email: zunitaramli@gmail.com or whatsapp/sms 0133986129 ya :)

Anonymous said...

Sis.masih supply produk ini?

Zunita Ramli said...

yes masih lagi :)

Suzana Jimain said...

Assalam. Masih jual tak produk ni?

Zunita Ramli said...

@suzana jimain : ye masih jual lagi :)
SMS/WA 0133986129

Unknown said...

Ada jualg x sis? Bermint nk beli ni