May 16, 2011

Teacher's day special post :D

Hello guys!

Memandang kan hari ni teacher's day, aku nk buat entry berkaitan pasal teacher's day lah. biasalah, entry mesti ikut perkembangan semasa, iye dok? Anyway, entry ni bukan cm entry2 yang nak recall jasa guru ke ape, well, itu dah biasa, aku rasa every year pon aku wat entry mcm tu, sampai da xtau nk tulis ape dah. ayat laen2 tp isi yg same, boring lah kan. So, entry kali ni aku nk tulis pasal aku grad aritu (bulan 12 2010). sbb dulu aku wat entry pasal graduation aku sgt ringkas and xde gamba bagai (sbb mase tu bz nk packing balik msia).

Ape kaitan entry ni ngn teacher's day? mesti la ade kaitan. kalau bukan sbb cikgu2 yg mengajar aku since tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, a-level, melbourne university, xkan aku boleh grad ye dok? haa.. kirenye entry ni all-in-one entry, merangkumi semua cikgu2 yang pernah mengajar aku, xkesah la cikgu kt sekolah ke atau cikgu kt luar sekolah - kawan2, etc.

Before kite layan gamba2 ms graduation aku, ni ade sikit background pasal gamba2 tu. Aku grad from Melbourne University pada .. err.. xigt sgt tarikh, tp bulan 12 2010 la.. hehe. Aku graduated with Electrical Engineering with Honors. And mak aku pon dtg Melbourne utk tgk aku grad, aku sponsor tiket mak aku dtg tau! pegi-balik siap dgn accommodation lagi. haha. accommodation tu sbb tinggal kt umah aku, mesti la aku sponsor. hikhik. kebetulan, 2010 adalah tahun ke 150 engineering kt melbourne uni, so instead if doing the ceremony kt Wilson Hall (Hall yg bese buat graduation), that year diorang buat kt Royal Exhibition Building (lg besar bangunan dia - bangunan exam aku actually), menggabungkan semua engineering course, graduating at the same time :)

So, as usual, jom layan gambar!

Inside the Royal Exhibition Building (REB)

150 years of engineering

Outside REB (back entrance)

In front of REB 

Back entrance

with mum :)

with mum :)

with mum in front of REB

with mum again :)

with one of my coursemates

with one of my coursemates

inside REB, with mum

The view

this is actually at South Lawn, University of Melbourne

waiting to receive the scroll :)

waiting the dean :)

The Dean

Dean was giving the speech

The view

Yellow (Gold) for engineering :)

:)

red color for PhD students 

queuing to receive scroll

Bachelor of Engineering

The names with star are the ones that got Honors written on the scroll

with mum after the ceremony, of course with my scroll!

:)

Me, in front of REB
If I can get back to the past, I'll take more photos!!


Ps: Mum, I love you. You are the best teacher in my life :)

8 comments:

Myzatul FarahinSatimin said...

wah bestnye tgk ur pic... hehee... ape2 pon. tahniah ek... =))

BHAIHAQI COOL said...

Awak ni , mengagum kn .. Tahniah .. :)

zunitaramli said...

thanks mai! anyway, hepi teacher's day! :)

cikida said...

wahhhh,,cool ! cantik sgt2..hpy teachers day.=)

zunitaramli said...

@baihaqi: thanks :)
@cikida: hepi teacher's day too :)

nabila azmi said...

waaa..hebtnyee..tahniah2...=)..proud of u..=)=)

zunitaramli said...

thanks ila, insyaAllah awak akan lebih cemerlang dr itu ;)

miszlullaby said...

bestnye terus dpt scroll.cantik gamba ita =)