May 05, 2011

Tobu World Square - Part 2

Hello readers!

As I mentioned in previous entry (Tobu World Square - Part 1), I'm going to continue the entry about Tobu World Square. Okay, after kitorang sampai kt Tobu World Square dgn menaiki bas dr eki, kitorang pon beli la tiket masuk kan. Duh, obviously, isnt it? Tiket berharga 2500yen sorang (approx RM 93.20), tp sbb kitorang ade diskaun tix, so dpt la 2000 yen je (RM 74.50). So, kt dalam tu divided to 6 zon, ade Japan zone, Modern Japan zone, America zone, Egypt zone, Europe zone and Asia zone. Ada banyak statue, bangunan and segala macam world heritage lah dibuat replika nye, and yg menariknya, semua bangunan tu di'scale'kan kepada 25 kali ganda lebih kecik drp saiz sebenar. and segala macam ukiran, bentuk2 culprit sume dibuat balik, so mmg nampak mcm real lah. kalau xde duit nk melancong seluruh dunia, dpt pegi sini pon, da ade aura melancong kt tempat2 tu. hehe

Since depan2 pintu masuk tu adalah area Modern Japan zone, so aku akan cite pasal Modern Japan zone lah. Kat sini ade 13 jenis bangunan semuanya. Senang ckp, korang layanlah gambar2 kt bawah ye:

Tokyo Sky Tree

The Diet Building

The Diet Building

Akasaka Palace

Akasaka Palace

Tokyo Station


Tokyo Station

Tohoku Shinkansen Yamabiko

Chuo Line trains

Tokyo Tower

Former Imperial Hotel

Tokyo Dome

Tokyo National Museum (Main building)

Tokyo National Museum Art Gallery

Yoyogi National Stadium

New Tokyo International Airport, Terminal 2

New Tokyo International Airport, Terminal 2

New Tokyo International Airport, Terminal 2

Fuji-maru
Okay, itu sume antara bangunan2 or replika2 yg ade kt Modern Japan zone ni. ade beberapa yang aku xsempat snap, sbb terlalu excited kot? haha. nway, esok aku akan cite pasal zon yang seterusya, America zone. Tungguuuuu~ hihi

2 comments:

aza said...

lawaaaaanyaaa
seronoknya klaw leh tgk real..huhu
:)

zunitaramli said...

mmg cantik! tp yg part modern japan ni mostly da penah pergi, sbb tinggal kt japan :D