June 28, 2011

A little update :)

Hello people!


Well, as most of you know, now I'm in Malaysia, having something to settle down. I will be here for 2 weeks, hopefully on 7 July, I will fly back to Japan, staying with my beloved husband till at the end of the year :)

Today, I went to see the doctor to get a supplement. I didn't plan to do the ultrasound, but since the doctor was already asked me to lay down in the bed, so I had no choice, hadn't I? But one thing for sure, I had no regret of doing it. Because the feelings of having the chance seeing your lil bub in your womb was truly indescribable! I can clearly see the womb, the placenta, the liquid around it, etc. The placenta, with the liquid inside it just 38mm in diameter. And there s/he was, a very lil tiny creature with white spots in the middle of it. I feel touched, happy and at the same time, I can wait to see he/r grows more and more :)) Subahanallah, truly, He is the Great Creator.. :)

Only He knows, how happy I am in this moment..

To my lil bub, I hope, one dat you can read whatever I wrote here. So that, you know how happy I was, how happy your ayah was when we knew you are 'struggling' to live in my womb. I pray in every solat so that you can be a great person, a great companion, a great son/daughter..


We love you so much :)


June 22, 2011

It's all about 'you' :)

Hi everyone!

I'm soooo sorry lame sgt xupdate blog ni, rs mcm dah berhabuk plak kan..? Sorry, sorry, sorry to all readers! :(( Bukan apa, cuma agak bz uruskan bisness and most of the times mmg MALAS sbnrnye. ngehehe. and xsangka plak ade org mmg follow my blog. terharu :">

Anyway, straight to the point.

Today, I am so happy. I mean, my husband and I are both happy :)) Though it isn't 100% confirm yet, but it's 99% confirmed that I'm currently carrying a lil bubs in my tummy :)) The feelings are so indescribable, I'm so happy but at the same time I feel nervous, excited, scared. I have all these mixture of feelings.

After all, the happiness of carrying a lil bubs in my tummy overcome them all. I know, from now on, whenever I go, I always have 'someone' accompanying me. Whatever I do, I'm not doing it alone now. Whatever I think, I know s(he) always knows what I think as well. We share the same blood, we share the same oxygen, we share the same food. Deep inside, I can wait to see 'you' :)) And true, this motherhood experience will be the greatest of all :))

I want 'you' to know how grateful I am to have 'you' inside me. May 'you' be a good person, a good zuriat and a soleh(ah) person :))

And I know, one day, 'you' will read this. I want  'you' to know from the day I know we share the same blood, I am so happy.. :)) And I will always be the best mum for 'you', inshaAllah :))

Thank you Allah for the greatest gift :)

"With Allah is the knowledge about the Hour (end of the world). He is the One who sends down the rain, and He knows the contents of the womb. No soul knows what will happen to it tomorrow, and no one knows in which land he or she will die. Allah is All-Knower, Well-Acquainted."
(Luqman:33) 


June 13, 2011

Goal.

* This post is entirely about my feeling, all words will be coming from my heart. So, if you feel you will be irritated and annoyed by reading this post, feel free to close your window. Thank you *


Hello everyone,

It seems quite a while since I last update about me, myself. I keep busying doing my business and thanks to Him, my business went very well :)

Well, I keep wondering about this thing;
Have you ever thought about yourself? I mean, what do you really want in your life? It just happened to me lately, I always thinking about my goal in my life. Do I really content and satisfied with what I have right now? Do I really feel thankful to Him with every single thing that He has given to me?

Somehow, I feel lost. I am not sure what do I feel. Am I happy? Am I satisfied? Am I feel thankful with what I have? I do not know. I am seriously do not know. I do not know what I really want in my life. I have wonderful husband, I have great best friends and friends, I have a very stable business at the moment, I have a degree from one of the finest universities in the world, I have an awesome marriage, I have a very supportive families, I have everything I ever wanted. But why, I feel lost?

.
.
.

Maybe because I am too comfortable with everything I have. I need to be tested. And yes, thanks to Him.  Before I gone too far, He gave me something that I really need at the moment. To realize who I really am. To think back the ultimate goal in my life. Though it is very painful, yet I know that's the best. One thing for sure, HE STILL LOVES ME.

"You will certainly be tested, through your money and your lives, and you will hear from those who received the scripture, and form idol worshippers, a lot of insult. If you steadfastly persevere and lead a righteous life, this will prove the strength of your faith."
(3: 186)

May He strengthen our hearts, to go through His test with positive minds, optimist attitudes :)

June 11, 2011

The past old days.


Listen to this songs remind me to the old days. So ironic. I miss my past. sigh..  










June 10, 2011

THE BEST MAKE UP REMOVER

APA ITU "MAKE UP REMOVER"?
"Make up Remover" atau "Penanggal Make up" adalah sejenis bahan yang digunakan untuk menanggalkan make up pada wajah. Memakai make up adalah suatu yang menyeronokkan bagi kebanyakkan wanita, tapi kita harus ingat bagaimana cara yang terbaik untuk menanggalkan make up tersebut. Kita boleh memakai make up sepanjang hari (dan malam), betul? Tapi, apa yang penting untuk kita ketahui, APA YANG TIDAK NATURAL UNTUK BERADA DIATAS KULIT, TIDAK SEHARUSNYA TERUS BERADA DIATAS KULIT.Dan kita perlu tahu, bagaimana make up ini memberi kesan pada kulit jika dibiarkan dalam jangkamasa yang lama, dan jika tidak dicuci dengan betul.


MENGAPA "MAKE UP REMOVER" PENTING?
Mencuci muka adalah sangat penting, dan sesetengah org berpendapat ia lebih penting dari melembabkan kulit. Proses penggantian sel-sel kulit baru berlaku pada waktu malam. Tapi, apa akan terjadi jika anda tidak membersihkan muka dengan sempurna sebelum tidur? Proses penggantian ini akan menjadi lebih sukar dan ianya akan menyebabkan jerawat, kedutan, dan jangkitan kuman pada kulit. Penggunaan pencuci muka biasa tidak memadai untuk kulit, kerana ianya direka lembut pada kulit. Jika anda mahukan pencuci yang mampu menanggalkan make up, anda perlu pencuci muka yg mempunyai lebih banyak detergen, yang mampu menanggalkan lipid facial semulajadi (natural facial lipid).


"EYE MAKE UP REMOVER" vs. "REGULAR MAKE UP REMOVER"
Mata adalah bahagian yang paling sensitif pada wajah. Jadi, jika anda memakai make up dimata, anda perlukan make up remover yang cukup kuat untuk menanggalkan make up pada mata, tapi cukup lembut  untuk tidak merosakkan mata dan struktur kulit pada bahagian mata, terutamanya jika anda mempunyai mata sensitif, atau memakai contact lens.


JENIS-JENIS MAKE UP REMOVER
1. Berasaskan sabun
-Bagus utk non-oil type make up (make up bukan jenis minyak). Tapi, jika anda menggunakan mascara, make up remover jenis ini kurang sesuai.
2. Berasaskan minyak
-Bagus untuk menaggalkan make up jenis minyak. Tapi jenis ini akan menyebabkan pori2 tersumbat, dan menyebabkan jerawat. Jika menggunakan jenis ini, perlu "double-cleanse", iaitu perlu mencuci muka dengan pencuci muka berasaskan sabun selepas menggunakan make up remover jenis minyak bagi menghilangkan kesan2 minyak pada wajah.
3. Berasaskan sabun dan minyak
-Sangat bagus utk menanggalkan make up jenis minyak, dan anda tidak perlu mencuci muka selepas menggunakannya (xperlu "double-cleanse"). Tapi, make up remover jenis ini agak mahal, dan ia xmampu menanggalkan sesetengah jenis maskara, terutama long lasting waterproof mascara.

4. Cleansing oil -  THE BEST OF ALL
-Jenis ini adalah yang TERBAIK untuk mata, bibir dan muka. Ia mampu menanggalkan hampir APA SAJA jenis make up - make up yg berasaskan minyak/bukan minyak, kotoran, habuk, debu, dan apa2 saja kekotoran pada muka. Ianya dicipta di Jepun oleh pakar2 kecantikan di jepun.

ADAKAH CLEANSING OIL SESUAI UNTUK MEREKA YANG MEMPUNYAI KULIT BERMINYAK/KOMBINASI?
Kandungan utama dalam cleansing oil ialah minyak, TETAPI ia mengandungi emulsifier yang mampu membuatkan minyak tersebut senang larut dalam air. Jadi, ia tidak meninggalkan apa2 kotoran pada wajah, dan tidak menyebabkan pori2 tersumbat yang menjadi punca utama jerawat. Ianya sesuai untuk semua jenis kulit kerana ia melembabkan dan menjadikan kulit lebih lembut. Jadi, ia menjadikan kulit lebih sihat, dan tidak menghasilkan minyak yg berlebihan (bg mereka yg mempunyai kulit berminyak)


KELEBIHAN CLEANSING OIL
Ianya bukan saja bertindak sebagai make up remover, ia juga mampu menjadikan kulit lebih sihat, dan lembut. Ia membersihkan kotoran pada pori2 muka, dan juga mampu menghilangkan black dan white head. Jadi, tak hairanlah kalau Tyra Banks pon sukakannya!

Jadi, dapatkan yang terbaik untuk kulit anda!






CLEANSING OIL C-1(MAKE-UP REMOVER), 195 ml
NORMAL PRICE: RM 115 + RM 7 (postage)
PROMOTION PRICE: RM 99 + FREE POSTAGE!!
*Promosi tamat pada 20 JUNE 2011 :)
untuk tempahan, sila isi order form disini.


KELEBIHAN:
1. 100% drp bahan semulajadi, seperti
-white mulberry extract
-yeast extract
-soybean extract
-macadamia nut oil
-jojoba oil
-olive oil
-orange oil
-rose hip oil
2. Sangat lembut pada kulit, dan sesuai utk SEMUA jenis kulit
3. Mudah digunakan bg menanggalkan kesan make up, samada waterproof/non-waterproof make up
4. Juga membantu membersihkan kotoran pada pori2 muka, dan mengelakkan pori2 tersumbat (prevents clog pores)
5. Disamping bertindak sbg make up, ia juga melembabkan kulit muka dgn rose hip oil dan jojoba oil bertindak sbg pelembab
6. Make up remover yang terbaik dari MEIKO.

June 09, 2011

Think.





We think it's cool. 
We think we can impress people.
We think when westerners look at this, they will say "awesome! u guys are rocks!"
We proud coz we can do this.
We think we are on the same par as them.

But

Don't we think, we are just self-conscious?
When they look at this, they feel nothing.
Coz they got way better than this.


Why don't we proud with our own culture?
Why should we proud with their culture?
Is that mean, we still don't have our own IDENTITY?


THINK!

June 08, 2011

REVIEW MISSHA BB CREAM


Hello awesome people!

Today saya nk review pasal BB CREAM.. Mungkin ramai antara kita yg xtau apa itu BB CREAM, xtahu keistimewaan BB CREAM, dan kenapa BB CREAM ni sgt popular di negara Korea, Jepun, dan xterkecuali di barat juga :)


APA ITU BB CREAM?
BB CREAM atau daripada perkataan "Blemish Balm" Cream. Ianya dikatakan berasal dari Jerman. Ahli dermatologi Jerman pada mulanya menggunakan kandungan yg sama seperti yg terdapat dalam BB CREAM utk membantu pesakit yang menjalani pembedahan laser kulit (laser skin surgery) utk melindungi, melembutkan dan menghasilkan sel-sel kulit baru ketika menjalani pembedahan. Ianya juga digunakan bagi menyembuhkan kesan2 parut dan kemerahan (redness) hasil drp pembedahan laser kulit (laser skin surgery).

BAGAIMANA BB CREAM DIKOMERSIALKAN?
Selebriti yang menjalani pembedahan laser kulit kemudiannya discovered keistimewaan krim yg digunakan oleh ahli dermatologi ini. Dan pada masa yg sama, Korean company menyedari keistimewaan itu, dan tahu bahawa BB CREAM mempunyai potensi pasaran yg besar, jadi mereka mengambil teknologi tersebut, dan mencipta BB CREAM dengan formula yg tersendiri utk menjadikan suatu produk yg boleh digunapakai oleh org ramai :)

KEBAIKAN MISSHA BB CREAM:
1. Menghasilkan muka yg sangat natural, "no make up look"
2. Menghasilkan coverage yg sgt bagus, dan tidak menutup pori2 kerana ianya tidak tebal
3. Berfungsi sebagai pelembab (moisturizer)
4. Menghilangkan semua masalah kulit spt pigmentasi, kulit kusam, jerawat, dan sebagainya
5. Mempunyai kesan penyembuhan, yg dapat menghaluskan, melicinkan dan melembutkan tekstur kulit
6. Menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit baru bagi mengekalkan keremajaan kulit
7. Mengandungi UV protection bagi melindungi kulit dr sinar UV (bertindak sbg sunblock)
8. Anti-kedutan, anti-penuaan, dan mempunyai kesan pemutihan pada kulit
9. Semua kandungan (ingredients) adalah daripada unsur semulajadi, jadi ianya tidak menyebabkan iritasi atau merosakkan kulit
10. Bertindak sbg ALL-IN-ONE kosmetik produk

Wajah Song Hye Kyo memakai BB CREAM
Hasil wajah Jun jii Hyun memakai BB CREAM


PERBANDINGAN MISSHA BB CREAM DENGAN PRODUK KOSMETIK LAIN

Jika dilihat pada gambar diatas, apabila MISSHA BB CREAM disapukan, terdapat sedikit tone pink-ish terhasil. Ianya mungkin bertindak sbg pencerah muka kerana apabila diratakan, muka menjadi lebih cerah :)



PERBEZAAN SEBELUM DAN SELEPAS


Jadi, apa lagi yang anda mahukan daripada satu krim?? BB CREAM memberikan SEMUA kepada anda!! dapatkan MISSHA BB CREAM dengan harga serendah RM 80 (20ml) dan RM 120 (50ml).



TEMPOH PENGGUNAAN BB CREAM
Percaya atau tidak, utk kuantiti 20ml, BB CREAM anda mampu bertahan sehingga setahun! Dan utk 50ml, ianya mampu bertahan selama 2 tahun :)



LAGI REVIEW UTK BB CREAM




Jika berminat utk membuat tempahan, feel free to email me at zunitaramli@gmail.com atau di facebook Make Up Collections :)

June 03, 2011

NATURACTOR

For more info, visit: http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com/

Hello awesome people!

hehe..dah berkurun rasanya xupdate blog ni.. my husband da bising2 da suro update blog.. maklumlah, agak bz sikit lately. ngehehe..

blog post kali ni xlaen dan xbukan, nak promote product baru yg aku jual. hihi.. maybe most of you know yang aku ade buat business, jual make up and stuffs, so yeah, one of the product is NATURACTOR.
NATURACTOR yang aku jual mmg 100% ORIGINAL, MADE IN JAPAN.

For the time being, range NATURACTOR yang aku jual ade 3;
1. NATURACTOR Cover Face (foundation)
2. NATURACTOR Silky Lucent Powder (loose powder)
3. NATURACTOR Pressed Powder (compact powder)
4. NATURACTOR Cake Powder (compact powder)

Semua product NATURACTOR ni aku jual serendah harga yang saaangat berpatutan!! I bet xde org dpt jual product NATURACTOR 100% ORIGINAL FROM JAPAN serendah harga ni..

Kebaikan NATURACTOR ni ade banyak, and one of them is dia diperbuat daripada bahan2 semulajadi.. xde chemical material pon.. and hasil penggunaan mmg sgt menakjubkan :) I was told that ramai mak andam2 guna product ni utk make up pengantin.. So, kalau nampak muka pengantin tu cantik semacam je tu, maksudnya dia guna NATURACTOR lah tu.. hehe

Nway, disebabkan NATURACTOR ni mmg sgt femes amous, dan byk demand, wujudlah barang2 fake NATURACTOR.. ade juga NATURACTOR yang dibuat di China, tapi ORIGINAL (sbb Meiko company ade branch di China). Tapi baaaaanyak jugak NATURACTOR made in China ni adalah TIRUAN.. tak terlepas jugak NATURACTOR made in Japan yang dipalsukan, dibuat di China, tp claim as  made in Japan.. mm.. macam2 org nk menipu kan..

So, disebabkan kekeliruan yg berlaku, aku telah terjumpe satu website ni, yg aku rs amat membantu utk kenal product China and Japan yang original/fake. Jom tgk gambar kat bawah:

PERBEZAAN NATURACTOR MADE IN JAPAN DAN MADE IN CHINA (DUA2 ORIGINAL)

PERBEZAAN 1:LOGO/TULISAN PD PENUTUP

PERBEZAAN 2: HIMPUNAN WARNA

PERBEZAAN 3: TONE WARNA

PERBEZAAN 4: BAR CODE/HOLOGRAM

PERBEZAAN 5: BENTUK PENUTUP

PERBEZAAN 6: KOTAK PEMBUNGKUSAN



PERBEZAAN 1: KOTAK

PERBEZAAN 2: BEKAS

PERBEZAAN 3: LAMBANG/LOGO

PERBEZAAN 4: TEXTURE

PERBEZAAN 5: KOTAK

PERBEZAAN 6: KOTAK

PERBEZAAN 7: BERAT

So.. kebanyakkan yg kita boleh dpt dekat pasaran skg adalah MADE IN CHINA.. susah nk dpt NATURACTOR MADE IN JAPAN dengan harga yg murah kan? paling rendah boleh dpt pon dlm RM 60 klau xsilap..

Tapi, jgn risau.. for those yg tgh cari/nak cari NATURACTOR MADE IN JAPAN yang ORIGINAL, boleh email pada saya: zunitaramli@gmail.com , atau add facebook "Naturactor Collections".. Harga?

RM 40*
100% ORIGINAL
MADE IN JAPAN
*HARGA XTERMASUK POSTAGE

Mane nak cari murah dan berkualiti mcm ni?? hehe ;)