June 03, 2011

NATURACTOR

For more info, visit: http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com/

Hello awesome people!

hehe..dah berkurun rasanya xupdate blog ni.. my husband da bising2 da suro update blog.. maklumlah, agak bz sikit lately. ngehehe..

blog post kali ni xlaen dan xbukan, nak promote product baru yg aku jual. hihi.. maybe most of you know yang aku ade buat business, jual make up and stuffs, so yeah, one of the product is NATURACTOR.
NATURACTOR yang aku jual mmg 100% ORIGINAL, MADE IN JAPAN.

For the time being, range NATURACTOR yang aku jual ade 3;
1. NATURACTOR Cover Face (foundation)
2. NATURACTOR Silky Lucent Powder (loose powder)
3. NATURACTOR Pressed Powder (compact powder)
4. NATURACTOR Cake Powder (compact powder)

Semua product NATURACTOR ni aku jual serendah harga yang saaangat berpatutan!! I bet xde org dpt jual product NATURACTOR 100% ORIGINAL FROM JAPAN serendah harga ni..

Kebaikan NATURACTOR ni ade banyak, and one of them is dia diperbuat daripada bahan2 semulajadi.. xde chemical material pon.. and hasil penggunaan mmg sgt menakjubkan :) I was told that ramai mak andam2 guna product ni utk make up pengantin.. So, kalau nampak muka pengantin tu cantik semacam je tu, maksudnya dia guna NATURACTOR lah tu.. hehe

Nway, disebabkan NATURACTOR ni mmg sgt femes amous, dan byk demand, wujudlah barang2 fake NATURACTOR.. ade juga NATURACTOR yang dibuat di China, tapi ORIGINAL (sbb Meiko company ade branch di China). Tapi baaaaanyak jugak NATURACTOR made in China ni adalah TIRUAN.. tak terlepas jugak NATURACTOR made in Japan yang dipalsukan, dibuat di China, tp claim as  made in Japan.. mm.. macam2 org nk menipu kan..

So, disebabkan kekeliruan yg berlaku, aku telah terjumpe satu website ni, yg aku rs amat membantu utk kenal product China and Japan yang original/fake. Jom tgk gambar kat bawah:

PERBEZAAN NATURACTOR MADE IN JAPAN DAN MADE IN CHINA (DUA2 ORIGINAL)

PERBEZAAN 1:LOGO/TULISAN PD PENUTUP

PERBEZAAN 2: HIMPUNAN WARNA

PERBEZAAN 3: TONE WARNA

PERBEZAAN 4: BAR CODE/HOLOGRAM

PERBEZAAN 5: BENTUK PENUTUP

PERBEZAAN 6: KOTAK PEMBUNGKUSAN



PERBEZAAN 1: KOTAK

PERBEZAAN 2: BEKAS

PERBEZAAN 3: LAMBANG/LOGO

PERBEZAAN 4: TEXTURE

PERBEZAAN 5: KOTAK

PERBEZAAN 6: KOTAK

PERBEZAAN 7: BERAT

So.. kebanyakkan yg kita boleh dpt dekat pasaran skg adalah MADE IN CHINA.. susah nk dpt NATURACTOR MADE IN JAPAN dengan harga yg murah kan? paling rendah boleh dpt pon dlm RM 60 klau xsilap..

Tapi, jgn risau.. for those yg tgh cari/nak cari NATURACTOR MADE IN JAPAN yang ORIGINAL, boleh email pada saya: zunitaramli@gmail.com , atau add facebook "Naturactor Collections".. Harga?

RM 40*
100% ORIGINAL
MADE IN JAPAN
*HARGA XTERMASUK POSTAGE

Mane nak cari murah dan berkualiti mcm ni?? hehe ;)

20 comments:

Shira Shafrida said...

ita, apa beza tiga2 nih,

2. NATURACTOR Silky Lucent Powder (loose powder)
3. NATURACTOR Pressed Powder (compact powder)
4. NATURACTOR Cake Powder (compact powder)

blh explain sket x? mcmana nak guna? bila nak guna? kalau promosi ita hebat, shira nak beli.. hehehe

nurra said...

OMG, org China ni mmg pandai meniru...even telur pun boleh dibuat, inikan bedak camni eh..

zunitaramli said...

hehe.. diorang sanggup buat apa2 je utk hidup, nurra.. :)

AFIAH said...

hrga bpe cmna nk order?

AFIAH said...

cmna nk order?antar komen ke fb sy fia83@yahoo.com

AsMiza said...

hai wife cikun!!(^^)
ok ke naturactor???nape dulu saye kt nihon tak penah tau naturactor..ruginyeee...huhuhu..ita gune naturactor ye kt sane??

Anonymous said...

blh email cara nk order..thks ..ni email sy norazhani_1410@yahoo.com

cik ery said...

ahhh.benci nye jpe lmbt blog ney.huhu..

dh beli dgn org len..jual rm50.mhal.wuwu

afee ali said...

ade jual lg x kak?

zunitaramli said...

ada jual lagi, sape2 yg nk order boleh email saya di email: zunitaramli@gmail.com atau boleh visit official website http://makeupcollections-zunitaramli.blogspot.com/

atau add facebook "naturactor collections"

:)

Anonymous said...

boleh email pd sy cara nk order.. sy nk yg 151..

zunitaramli said...

boleh, tp awk xbg email address.. :(
just email saya kalau nk order ya: zunitaramli@gmail.com :)

Anonymous said...

alamak blog akak lagik satu dah removed ker?? akak saye dah antar email untuk order..hope can hear from u soon.. :)

zunitaramli said...

xremove dear, cuma tukar URL. Dan saya dah bg URL yg betul dah kt link tu.. xdpt bukak ke?

sazlina binti saji said...

Kalo postage ke sarawak berapa erk?

Anonymous said...

kak nk tny apa beza naturactor cover face dgn octard cover foundation??

kalau muka berjeragat pakai naturactor cover face tu blh cover ke jeragat tu??

Nurul Hidayah mustafa Afifuddin said...

Bgus.....post yg sgt bermanfaat....

Nurul Hidayah mustafa Afifuddin said...

Post yg sgt bermanfaat...thanks...sgt berguna...

Anonymous said...

Salam.kak,nak tanya ada lg x? Skali pos bpe? Email sy syamreena@yahoo.com
Tq

deqlis said...

Jual lg ke? Wassup sy 0123635927 jika masih jual ya