June 08, 2011

REVIEW MISSHA BB CREAM


Hello awesome people!

Today saya nk review pasal BB CREAM.. Mungkin ramai antara kita yg xtau apa itu BB CREAM, xtahu keistimewaan BB CREAM, dan kenapa BB CREAM ni sgt popular di negara Korea, Jepun, dan xterkecuali di barat juga :)


APA ITU BB CREAM?
BB CREAM atau daripada perkataan "Blemish Balm" Cream. Ianya dikatakan berasal dari Jerman. Ahli dermatologi Jerman pada mulanya menggunakan kandungan yg sama seperti yg terdapat dalam BB CREAM utk membantu pesakit yang menjalani pembedahan laser kulit (laser skin surgery) utk melindungi, melembutkan dan menghasilkan sel-sel kulit baru ketika menjalani pembedahan. Ianya juga digunakan bagi menyembuhkan kesan2 parut dan kemerahan (redness) hasil drp pembedahan laser kulit (laser skin surgery).

BAGAIMANA BB CREAM DIKOMERSIALKAN?
Selebriti yang menjalani pembedahan laser kulit kemudiannya discovered keistimewaan krim yg digunakan oleh ahli dermatologi ini. Dan pada masa yg sama, Korean company menyedari keistimewaan itu, dan tahu bahawa BB CREAM mempunyai potensi pasaran yg besar, jadi mereka mengambil teknologi tersebut, dan mencipta BB CREAM dengan formula yg tersendiri utk menjadikan suatu produk yg boleh digunapakai oleh org ramai :)

KEBAIKAN MISSHA BB CREAM:
1. Menghasilkan muka yg sangat natural, "no make up look"
2. Menghasilkan coverage yg sgt bagus, dan tidak menutup pori2 kerana ianya tidak tebal
3. Berfungsi sebagai pelembab (moisturizer)
4. Menghilangkan semua masalah kulit spt pigmentasi, kulit kusam, jerawat, dan sebagainya
5. Mempunyai kesan penyembuhan, yg dapat menghaluskan, melicinkan dan melembutkan tekstur kulit
6. Menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit baru bagi mengekalkan keremajaan kulit
7. Mengandungi UV protection bagi melindungi kulit dr sinar UV (bertindak sbg sunblock)
8. Anti-kedutan, anti-penuaan, dan mempunyai kesan pemutihan pada kulit
9. Semua kandungan (ingredients) adalah daripada unsur semulajadi, jadi ianya tidak menyebabkan iritasi atau merosakkan kulit
10. Bertindak sbg ALL-IN-ONE kosmetik produk

Wajah Song Hye Kyo memakai BB CREAM
Hasil wajah Jun jii Hyun memakai BB CREAM


PERBANDINGAN MISSHA BB CREAM DENGAN PRODUK KOSMETIK LAIN

Jika dilihat pada gambar diatas, apabila MISSHA BB CREAM disapukan, terdapat sedikit tone pink-ish terhasil. Ianya mungkin bertindak sbg pencerah muka kerana apabila diratakan, muka menjadi lebih cerah :)



PERBEZAAN SEBELUM DAN SELEPAS


Jadi, apa lagi yang anda mahukan daripada satu krim?? BB CREAM memberikan SEMUA kepada anda!! dapatkan MISSHA BB CREAM dengan harga serendah RM 80 (20ml) dan RM 120 (50ml).



TEMPOH PENGGUNAAN BB CREAM
Percaya atau tidak, utk kuantiti 20ml, BB CREAM anda mampu bertahan sehingga setahun! Dan utk 50ml, ianya mampu bertahan selama 2 tahun :)



LAGI REVIEW UTK BB CREAM




Jika berminat utk membuat tempahan, feel free to email me at zunitaramli@gmail.com atau di facebook Make Up Collections :)

11 comments:

Shira Shafrida said...

tak sabar nak guna.. hee

zunitaramli said...

hehe.. ita dah order BB cream shira.. inshaAllah hr jumaat ni (lusa) atau paling lambat isnin ita akan pos ya ;)

~NajiLaA~ said...

wow!cm cantek je ita!

zunitaramli said...

hehe..haruslah cantik! top BB cream at the moment :) kalau berminat, boleh pm aku ;)

Cik bunga mawar said...

wow! mcm best je...tp nanti2 la, yang ni pon kena postpone dulu ni..

yg SKII tu pon xdpt nak tunaikan lagi kan huhu~

Cik bunga mawar said...

wow! mcm best je...tp nanti2 la, yang ni pon kena postpone dulu ni..

yg SKII tu pon xdpt nak tunaikan lagi kan huhu~

Anonymous said...

sis skrg da leh order x???

zunitaramli said...

boleh dear, tp yg ni preorder ya.. :)

Kissable_XOXO said...

Sis, nak tanya sikit. Selain order kat internet, bb krim nie ad tak djual kat mane2 kedai?

zunitaramli said...

xpasti la dear, tp saya xpernah nampak la di kedai2 kt msia ni..

Qistina said...

Nice write-up!! Missha BB cream definitely the best ;D