August 04, 2011

Lost

Bila aku pk pasal mati, aku jadi takut sgt2, sedih sgt2. Bila aku pk aku akan tua, aku pon jd takut. Aku xnk jadi tua, aku xnk kulit kedut2, aku nk forever 18. Aku slalu tanye kat mak aku, mak xtakut ke jadi tua? Sbb makin hari aku tgk kulit mak aku makin kedut. Mak aku cm lepak je ckp, nk takut apa, dah mmg cycle life mcm tu. Aku plak yg takut kehilangan org2 yg aku sayang. And aku pon takut utk mati.

Bila aku pk kenapa aku hidup? Siapa aku? I keep on repeating the question several times. Kadang2 benda tu buatkn aku hilang ingatan sekejap. I lost myself. Serious. Why am I living? Who am I exactly? Why am I in this body? Why I have this face? Why I have this life?

I know if I ask people, most of them akan ckp kita hidup ada tujuan, mati tu benda pasti, yada yada yada.. I know it. I heard it thousand times. Aku pon boleh ckp benda yg sama, but benda tu xsampai dalam hati. xsampai dalam pemikiran. xmenusuk betul2 dalam otak aku. Aku xmenghayati betul2 maksud hidup dan mati. Aku xmenghayati maksud nyawa, hidup. Sbb tu aku takut mati. aku takut tua. aku kadang2 bosan ngn hidup.


Ps: I'm still trying to understand the meaning of life. Doa kan aku berjaya. Semoga aku xtakut mati lepas ni.

1 comment:

cucu umie said...

incya-ALLah sis akan jumpa maksud sendiri apa itu life.. setiap orng ad maksud yg berbeza mengenai life..