September 20, 2011

Catatan Cinta: Part 1

Honestly, aku sayang sangat ngn husband aku, well, sape xsayang husband kan? ekeke.. but from day to day, aku bersyukur sgt2 sbb dikurniakan husband yg sgt memahami dan best. Doa aku semoga kebahagiaan ni akan kekal sampai bila2, inshaAllah..

Bercerita pasal husband ni, aku teringat masa zaman2 kitorang mula2 kenal dulu.. hehe


Kitorang sbnrnya kenal secara xofficial pada penghujung tahun 2004. Masa tu dah nk dekat2 SPM.. Aku igt lagi, time tu semua budak2 juniors dah balik bercuti hujung tahun.. tinggal lah kami2 form 5 time tu, yg kena duduki SPM masa bulan puasa.. and kitorang dikumpulkan kt 1 blok, blok B. That time, bawak hp dihalalkan, sbb practically sekolah dah habis kot, tinggal kitorang je yg kena stay sbb nk amek SPM. (tho aku tau je ramai bwk hp even diharamkan, tp aku.. prefect yg baik. hihi)

Masa tu, aku igt lagi, masing2 bz ngn hp masing2. dok sms la, call la, ape la.. aku cm bosan gak la xde sape nk di sms kan. Haha. So, sbb kan aku bosan yg teramat, nk masa tu gatal nk kacau org, so aku mtk la number sape2 je la kt member dorm aku.. Kebetulan plak, masa tu member aku ni, dia ada this one number, tp dia xtau number tu number sapa.. yg dia tau, number tu kepunyaan seorang budak SDAR.. sbb member dia bdak SDAR slalu contact dia guna hp budak tu.. so aku pon, xkesah lah, rembat je..



Then, nk dijadikan cite, aku pon sms la number tu.. aku dok kacau2 la dia.. konon nk kawan la.. tp hampeh gile kottt mamat tuh. hish. kerek and bajet. ahaha, masa tu aku xsempat pon tanye nama dia, dia dah sembur aku sbb kacau dia. panas kott? So, number dia aku simpan dlm phone dgn nama "Mr.X", sbb aku xtau nama dia. Xlama la aku kacau dia.. dalam seminggu cmtu je kot, pastu dia dah marah aku kan, so aku cm.. bajet ah mamat nih. Konon2 aku merajuk la, xnk dah sms dia.. tp aku still simpan number Mr.X tu, dgn harapan dia akan contact aku, and pujuk aku.. tp... harapan tinggal harapan, sampai ke sudah, xde pon dia contact2 aku.. FINE.

So, kitorang lost contact. Habis sampai situ je.. Aku pon dah xtau apa dah jadi ngn Mr.X yang bajet and kerek tu, tah hidup ke dia, tah dah tergolek dlm jamban ke dia. haha. mmg jahat. sbb dia marah aku sape suro? ekeke..

Tapi yelah, kalau dah jodoh tu, mmg xkan kemana.. lepas amek result SPM, alhamdulillah, even result xsecemerlang org lain, tp aku redha je laa result aku tu.. Then, aku dipanggil utk dpt Anugerah Felda kt KL, xigt exact place.. oh, kt Dewan Perdana Felda, sbb result SPM yg konon cemerlang. Masa tu, aku cm xde la peramah sgt nk borak2 ngn org ni, well, aku mmg cmtu pon kalau ngn org yg aku xkenal. haha. aku ni pemalu sikit orgnye. hihi. And masa tu, Mr.X tu ada, siap duduk kt sebelah seat aku lagi. Aku xde la peramah nk borak2 ngn dia, aku byk diam..  and memandangkan aku xtau siapa Mr.X tu, xkenal muka, xtau nama dia semua, so aku xtau la tu dia. Haha. kelakar tol. Tapi aku cm perasan gak la Mr.X ni cm menunjukkan minat sikit2 kt aku. hikhik. masa tu myb aku perasan, tp bila aku interview husband aku now, mmg betul pon, dia minat kt aku time tu. aww~ haha!

Hehe.. then, lepas event tu, dia ada mtk phone number aku.. dia ckp nama dia Cikun.. so.. aku pon, oo.. ok. aku pon bg la number phone aku, and aku mtk dia miskol, nk exchange phone number la kan. Alangkah terkejut beruk nye aku bila dia miskol, kluar nama "Mr.X" kt screen hp aku! hahaha. So, baru la aku tau, mamat yg bajet and kerek yang marah aku dulu, adalah dia yg tgh berdiri depan aku. Phew~ Tp that time, aku buat2 macho la, cm xde apa2 yg berlaku.. so aku diam kan je.. hehe..tp dalam hati aku cm xpuas hati gak la, ni ke mamat yg bajet tu dulu??? LOL

Lepas dr haritu, dia ada la contact aku sikit2, tp xselalu pn, and aku anggap dia as a fren je pon. So did he (kot?). Pastu, aku masuk UTP (dec intake). Then masa kt UTP pon, jaaaaaarang sgt2 kitorang contact, hampir xde kot? tahla, xigt sgt.. kiranya boleh ckp lepas event anugerah felda tu, kitorang skali lagi lost contact la.. mmm..

Then, nk dipendekkan cite, aku dapat offer Telekom g overseas.. tp aku kena g kursus english dulu kt subang. kiranya aku kt UTP sebulan je.. so aku stay kt Millenium Court, sebelah UM. That time pon, xigt sgt samada dia ada contact aku ke x.. tapi last few days before aku pindah dr Millenium Court ke Ridzuan Condo kt sunway, dia masuk AAJ kt UM.. That time la dia ada contact aku, kata nk jumpa.. Aku pon, ok la, xde masalah.. And masa kitorang jumpe tu, g pasar malam dekat2 ngn UIA tu, apa tah nama dia. haha. Borak2 la ngn dia, mmg best jgk la that time, dah lama xjumpa kan.. hehe. Tapi lepas daripada haritu, dia dah xde contact aku dah.. sbb ada sbb2 tertentu yg xdpt dielakkan.. So, once again, kitorang lost contact..

Masa aku wat preparation kt Taylor's College, ada beberapa sms dia hantar, tp lepas few sms tu, dia hilang tanpa khabar berita. And aku pon that time xnk letak apa2 harapan pada sape2, sbb aku xnk dikecewakan later. ecece..

Sampai lah aku fly g australia.. dia pon fly g Jepun xlama lepas tu..kitorang still lost contact.. aku dah xdgr apa2 khabar berita lansung dr dia.. dia pon senyap, aku pon lg lah kan.. so benda tu diam mcm tu je..



..to be continued..

11 comments:

~ CIK SYU ~ said...

nice-love-story..kakzu..pliz publish next entry cepat2 tau! tak sabar nak dengar citerrr menarik~hehe,,,nice giler2 lah akk n husband :)

zunitaramli said...

inshaAllah dear.. hehe. thanks for reading! :)

Solehah Muhammad said...

tak sabar nak baca sambungan >.<

Myzatul FarahinSatimin said...

haihh next episod hari ape ek? hehehe... mcm tgk tv r plak..=))

nik said...

hehe terbaik la ur love story, bleh buat drama=)

zunitaramli said...

@kakak solehah: hehe.. tunggu yaa >.<

@my: hahah, nx episod xde dlm rancangan tv lagi, kena bersedia bila2 masa dpn tv :P

@nik: hehe.. setiap org pon ada love story yg menarik kan.. just shared mine.. jiwang2 sikit. haha :")

Anonymous said...

ita, cepat sambung ceritera cinta ko..x sabar nk bace!!

Sarsir said...

weh..psal pe stat cite ko kenal husband ko exactly the same mcm aku kenal awek aku..mcm deja vu..kenal time nk dkt SPM, mintak no kat mmbe sbb bosan ade nset xtau nk sms sape and kene mrh sbb kacau... haha...harap2 ending cite aku pon mcm ko la...amin

zunitaramli said...

@anon: haa, dah sambung dah, enjoy~

@sarsir: haha, itulah kan.. harap2nya cmtu jgk la kesudahan hubungan korang.. aminnn :)

Intanberlian said...

haha ta, dahsat love story.. ngtkan love story aku je yg sahdis asik lost ctc. ko pon sama.hik.

zunitaramli said...

haha, tulah kan.. aku percaya setiap couple mst ada cite cinta yg menarik ;)