September 21, 2011

Catatan Cinta: Part 2

Okay, harini nak sambung cite (Catatan Cinta: Part 1) semalam, xsangka plak ramai yg interested nk tau kesinambungannya.. hehe.



Well, sbnrnya sblm fly ke Australia tu, dia ada bg sms confessing kt aku.. Tapi that time, ye lah, masa tu dlm mood xbrapa nk elok la. Hehe. And pulak tu, dia confess dlm sms, mana feel~ hahaha.. Sebelum2 tu, dah la laaaama sgt2 xbg sms, tetibe, out of nowhere, dia bg sms confess kan. mmg jawapannya.. paham2 je lah kan.haha.. Cuba la ayat2 aku sikit ke, ajak kluar belanje makan ke, then confess, baru feel~ hahaha.. So, aku pon menolak confession dia dgn baik.. aku ckp, aku xbersedia lagi.. Dia pon redha je la, sbb time tu pon kitorang sama2 belajar lagi, xlepas fly pon lagi.. Dia pon ckp nk focus utk exam ke Jepun, so did I..

And after peristiwa tu, dia mmg lansung xcontact2, sms ke, call ke, xde lansung nk tanya khabar. Even aku fly g australia pon, dia xwish pape, so aku anggap hubungan tu mati kt situ je la..

...
..

.

Tahun 2007, sampai kt Melbourne, Australia, aku mulakan hidup sebagai student. First year kt sana, mmg aku byk main.. Main tu, termasuk jgk la main2 ngn org pon ada jgk. Hihihi.. agak nakal jugak la.. masa tu suka ym, flirting la senang ckp.. tp xbermaksud apa2 pun, just girls wanna have fun, bak kata Miley Cyrus. hihi. But smpai skg pun, aku still baik dgn org2 yg aku slalu call/ym dulu2.. so no harm done, agree?

Masa first year tu pon, dia xde contact aku.. cuma ada sekali 2 ber ym ngn dia, tu pon dia selalu appear invi kt aku.. mmm.. xpe la, masa tu pon dia bz ngn life dia, and honestly, masa tu aku ngn dia sama2 buat kerja sendiri. xde layan perasaan ke ape. hehe... and masa tu feeling aku kt dia not more than just a friend. fullstop.

...


..


.

Tahun 2008. My second year kt Melbourne. Masa tu aku ada mentality yg aku xnk ada bf, or maybe.. masa 3rd year br nk ada bf. Kunun2 nk focus on study la. hahaha. konon je la kan, padahal malas nk bg komitmen kt relationship. For me, relationship ni bukan benda main2, yg ko boleh nk enjoy sehari dua, kalau suka teruskan, kalau dah bosan cari lain. No, that's not my style. For me, kalau aku dah in relationship tu, aku akan betul2 komited, target utk kahwin dan jugak kehidupan lepas berumahtangga.. sbb tu aku agak picky sikit bab2 relationship ni. hehe..

Masa tahun tu pun, ada sekali dua jugak aku ber ym ngn dia.. and most of the times dia invi kt aku. ceh betul. bajet hot lettewww~ xkuasa mak~ ahahah. Saaaammmpai laaa bulan 3 2008, dia dgn surprisenya telah me"ym" aku.. dia ckp, dia nk jumpa, dia kt Melbourne now. Aku cam.. WHAT??? How on earth dia boleh ada kt Melbourne ni?? xbgtau apa2 pon nk dtg, out of nowhere, tetibe dah ada kt sini??? Tp aku buat2 cool la kan, ceeewaaah! aku pon, oh, ok.. tp now agak bz.. sbb tgh buat mini project, kena jumpa lecturer and stuffs.. So dia pon, ok la.. jumpa bila aku free, aku pon, fine.. nnt aku inform bila aku free..

Rupa2nya dia dah lama ada kt Australia.. dah siap jalan ke Sydney semua.. aku je yg xtau dia dtg Melbourne.. And dia nk jumpa aku pon time dah dekat2 nk balik Jepun balik dah masa tu.. Bila aku tanya reason napa xjumpa aku awal2 dulu, dia ckp dia cm malu.. hehehe :") and dia takut kacau aku tgh bz ke apa.. so dia nk bg masa kt diri dia and diri aku b4 jumpa.. ekeke.. padahal masa tu, aku xde apa2 perasaan pon kt dia, plus aku xtau pon dia ada kt Melbourne, nk bg masa apenye kan. ahaha

Then, lepas arrange kan masa semua, sehari sebelum dia balik Jepun, baru aku ada kesempatan nk jumpa dia.. First time jumpa, kt Victoria Market. Aku igt lg that time, aku baru lepas jumpa lecturer, terus g jumpa dia, dgn jeans itam aku yg lusuh + baju t-shirt cokelat.+kasut sport shoes + tudung itam sambil bawak beskal. mmg sempoi gile. aku pon bukan jenis suka melawa g kelas. g kelas je ponnn, bukan g berdating nk lawa2.. And that time pon aku still chubby2 lagi.. ahahah, lantak dia lah nk pk aku gemok ke ape kan.. aku xpk dia suka aku pon time tu.. aku just pk, dia nk jumpa atas dasar kawan.. ye la, dah dtg melbourne, mesti la jumpe..mcm kawan2 aku yg lain pon, kalau dtg melb, mesti akan jumpa aku.. cmtu la aku pk..




Aku masa first/second year. ye, aku gemok.

Then masa jumpa tu.. aku perasan dia cm malu2. ahaha, aku selambe je la, sbb myb aku xde perasaan sgt kt dia kot. tp xsangka plak dia boleh suka lg kt aku masa tu, yela dah la lama xjumpe, xcontact sgt, pastu masa jumpe tu plak, aku selekeh gile kot, gemok lak tu, xayu lansung, naik beskal, isk2.. bukan ciri2 wanita idaman malaya la.. ahaha.. yelah, kalau dah suka, sume tu pon nampak cantik je kan. hahaha

Tapi yg xleh blah nye, antara first words yg kluar dr mulut dia masa jumpa aku first time tu, dia ckp, "ko skg ni, gelap jgk kan.. xcm dulu, dulu putih sikit..". Aku cm... grrrrr... dah la first time jumpe, boleh dia ckp aku gelaaaaaaappp???? boleh ke cmtuuu??? aku pon dgn coolnye jawab, "aah, dah kulit gelap,nk wat cne.." ahaha, xde la, aku ckp, "sunburn sikit.." ekeke.. ayat cover baik punyaaaa.. kikiki..

pastu kitorang jalan g city, g makan kt EsTeller99... Masa dalam perjalanan tu.. dia ada la bg hint2 sikit..



..to be continued..

5 comments:

Solehah Muhammad said...

suka suka :) tak sabar utk part 3 ;)

shazrin said...

keep following~

zunitaramli said...

@kakak solehah: :")

@shazrin: hehe.. tunggu part 3 pulak ye.. hehe

Intanberlian said...

omaigod gemuk gila kau. haha

zunitaramli said...

siot ko tannn!! grrr..