September 23, 2011

Catatan Cinta: Part 3

Baca kisah sebelumnya:
Catatan Cinta: Part 1
Catatan Cinta: Part 2

Ok, sambungan utk part 2. To be honest, rasanya perjumpaan kt Melbourne for the first time tu lah adalah titik tolak bagi segala-galanya. Titik permulaan bagi perjalanan hubungan ni. Bak kata org, mcm api yang lama terpendam membara kembali, cinta berputik semula. ekeke.. Jiwang plak aku ni. haha.. Tapi masa memula tu, aku mmg xde perasaan sgt kt dia.. perasaan tu more like jumpa kawan lama, that's all. And masa tu pon, aku xpk utk ada bf :)

Then, masa jalan nk g makan kt EsTeller 99 tu, kitorang ada la borak2. (dia sgt xgentleman ok, basikal aku yg tolak, bukan dia nk tolong tolakkan.ahaha :P) Masa tu la, dia baru tau baaaanyak benda pasal aku.. One thing yg paling aku igt, dia baru tau aku ni dulu Head Prefect kt skola. Dia mmg terkejut gila and xpercya. Ade ke dia tanye apsal aku xbgtau dia? xkn aku nk ckp, "eh, ko tau tak, dulu aku head prefect kt skola.." kan kan? Plus masa tu aku pk, ala, tu time skola je pun watpe nk heboh2 ko HP ke, head girl ke, head of department ke.. ahaha, semua tu dah berlalu.. And honestly, aku xsuke org tau aku ni dulu HP, sbb aku xsuka org ada impression kt aku. Just let they judge me from what they see, not from my past. ececeh, speaking plak aku. haha

Anyhoo, tiba2, dia tanye aku this one question,. Apa ciri2 lelaki idaman aku, yg aku nk jadikan suami? Aku xtau la apa reason dia tanye mcm tu, tp aku jwb dgn jujur la, xde merujuk kpd sapa2 pon.. Aku ckp, aku nk cari lelaki yg baik, yg boleh jaga aku, baik agamanya, xsosial, dan kalau boleh lg tinggi dr aku and pandai. Pandai tu myb dia cemerlang dlm kerjaya ke, academic ke, apa2 je la.. yg boleh menjamin masa depan aku la. Plus, aku xnk nnt, suami aku rs inferior ngn aku, yelah aku kan ada degree from Melbourne Uni, kalau dia keje kilang je... susah la kan. Pasal tinggi tu, aku rasa lebih secure jalan ngn laki yg lagi tinggi dr aku. lagi2 plak kalau dia husband aku, rs mcm dilindungi la kan. Tapi tah mcmana plak, dia boleh perasan.......... sbb myb dia igt aku merefer ke dia, sbb dia perasan yg dia ada semua ciri2 yg aku ckp tu. ahahaha.. klaka tol. dia tanye,"oohh.. org tu mesti la kena blaja kt Jepun kan.. wat course EE kan.." (sebab aku mmg wat course EE kt Melbourne Uni). Aku cm pelik la, apsal tetibe nk blja kt Jepun and wat course EE plak? aku xmaksudkan apa2 pasal blaja kt mana and course pon. xkisah la dia wat EE ke, Psychology ke, cikgu ke.. haha.. Then aku pandang pelik kt dia, aku tanye "apsal ckp mcmtu?" Pastu dia dgn tersipu2 malunya ckp.."oh xde pape.. maksud aku, bagus la cari yg sekufu." Hahaha.. baik punyaaa cover kan.. hikhik. Igt aku xtau apa maksud dia :P

Sampai je EsTeller99 tu, kitorang pon order laa makan.. Oh masa tu, bukan kitorang dua org je, ada org lain skali.. hehe. jgn salah sangka ye. hihi. Ada sorang lg kawan aku, Asiah, a.k.a kawan dia jgk join.. Masa makan tu, kawan aku tu yg byk borak ngn dia, aku byk diam je.. aku kalau dgn org yg aku xbiasa, mmg aku pendiam and xbyk ckp sikit. So,jgn la ckp aku sombong ye.. aku mmg cenggitu.. Tapi aku perasan, dia asyik curi2 pandang je kt aku. hahaha.. perasan gile kottt aku! LOL. Yela, tiap kali dia pandang tu, rasa semacam. uuu~ Pandangan cinta la kononnya.. ahahaha

Pastu dia ckp dia nk g cari wallet. Nk g kedai la.. Nak wat souvenir sebelum balik jepun esoknya.. Aku sgt2 la mengharapkan dia ajak aku skali.. tapiiiiiiii... hukhuk.. dia xajak ponnnnnn.. waaa~ Aku plak bukan jenis yg wat first move. Come on bebeh, mesti la kene jual mahal sikit. hehe.. Aku pon, xpe la.. xnk nk ajak.. tp dalam hati la kan. Bila aku tanye dia balik nape xajak, dia ckp dia cm segan.. plus dia xnk kacau masa aku.. dia tau aku bz time tu.. mmmm.. xpe la.

Then masa nk balik tu, dia anta aku kt tempat beskal.. Masa tu plak, boleh la plak dia nk borak lama2 ngn aku.. berdiri kt tempat beskal tu nk dekat sejam kottt? Ahaha.. dia mcm nk ckp lama2 lg ngn aku.. and masa tu, aku cm dah tau dah.. mamat ni cm suke je kt aku.. hikhik. Aku pon melayan je la.. well.. as a fren.. or myb, lebih sikit. hikhik..

Masa otw balik bawak beskal aku, aku senyum sorang2 bila igtkan dia. hahaha. angau sikit2 la. bak kate org "mild crush"mcm tu.. hehe.. tgk dia pon baik je.. hihi.. And aku mengexpect lepas dia balik jepun, dia mesti akan selalu ym aku.. skype ngn aku, or facebook aku.. yelah, dia mesti la akan teruskan usaha dia utk ayat aku kan.. hehe..

Tapi...... kusangkan hujan panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengahari.. waaaa~ dia xcontact aku lansung ponnnn!!! :(((((((( ym pon tak, skype pon tak, facebook jauh skali la kan... haish~ mungkin.. aku je yg syok sendiri.. dia xsuke pon kt aku agaknya.. aku je yg perasan lebih2.. sedih gak la masa tu, tp xpe la, sape suro aku perasan kan.. tah2 dia anggap aku mcm kawan je kan. and masa tu dia baik pon, sbb dia mmg baik kt semua org, plus aku mmg kawan yg dia dah lama xjumpe.. aku je perasan yg igt dia suke aku la, dia pandang aku dgn pandangan cinta lah..aaahhh! semuanya dusta belaka!! ahahaha.. So, aku pon sedaya upaya utk meneutralkan balik perasaan tu.. ces betul la, dia dah buat aku perasan sendiri rupanya.. hish~

Then after few months, tetibe aku dapat 1 call dari jepun.. dari dia!!



... to be continued.. 



Ps: Our utmost appreciation to Cik Asiah, yang baaanyak menyumbang pada relationship ni.. from kitorang couple (tolong arrangekan perjumpaan my husband [masa tu kawan lg] ngn aku masa kt Melbourne) sampai la majlis perkahwinan, dia banyak tolong.. thanks ye Asiah, hanya Allah je yg dapat balas jasa ko :)

3 comments:

cik Beskod said...

wah baru perasan kot ade cerita cinta hehe.. wah x sbr nak tau hehehe.. laju2 sambung2 hehhe :)

Myzatul FarahinSatimin said...

haishhh kerek jugak si cikun ni ek... xpe2.. sabar tggu next part haha

zunitaramli said...

@cik beskod: hehe.. :")

@my: mmg punnnn.. ahaha