September 24, 2011

Catatan Cinta: Part 4

Baca kisah sebelumnya:
Catatan Cinta: Part 1
Catatan Cinta: Part 2
Catatan Cinta: Part 3

Terkejut jugak la memula dapat call dari Jepun tu. Eh, pembetulan. Sebenarnya dia BUKAN call aku pon, dia call kawan aku, Asiah, tp kebetulan masa tu Asiah tgh lepak2 kat umah aku so, dia pun ckp skali la ngn aku. Masa tu dia call Asiah sbb ada benda ke ape tah, xigt sgt.. Tapi dia xde la ckp ape pun ngn aku, more to tanya khabar.. mmm.. mmg sah la dia xsuke aku pon sbnrnya.. Berhenti Berharap, bak kata SO7. hahaha.. Usaha meneutralkan perasaan tu aku teruskan dan berjaya jgk la lepas few months tu.. hehe.. dah xde pk pasl dia dah. Dia pun xde contact aku utk wat aku igt pada dia kan.. sob..sob.. :(

Few months after that, dia ada ym aku.. Masa tu mmg aku dah xde pape perasaan pada dia.. sbb aku xnk dimainkan oleh perasaan aku sendiri kan. Hehe.. Nnt kang, aku perasan lg, sedih lagi aku. Ahaha.. Dia ym, tanye khabar.. lepas tu xtau la boleh mcmana masuk topik bf2 ni.. dia ada tanye aku, aku ada bf ke.. hehe. nk check line la tu. ahaha.. tp aku xnk la perasan lg kan, aku pk, myb dia saje je kot tanye mcmtu.. tp kan, yg xleh blah tu, aku still igt lg, dia da tanye something mcmni, "Kalau ada org dari Jepun nk memetik bunga kt Melbourne.. rasa2nya ok ke..?" Ahaha.. aku cm dah terbau ape yg dia nk sampaikan.. tp aku ngn poyonye jawab,"Petik bunga? Petik je la.. kt Melbourne ni mmg byk pon bunga.." Hahaha.. Dia sedaya upaya nk mengexplain ape maksud dia, aku plak saje2 wat xpaham.. ahaha.. yelah, benda tu watkan aku konpius balik.. dia ni suke ke tak sbnrnye kt aku... haish~

Lepas2 tu, ada la 2-3 kali dia ym ngn aku.. dan byk kali jgk la dia try2 nk ckp pasal relationship ni.. aku plak mcm biasa buat2 xpaham.. ahaha.. masa tu, aku rasa mcm dia ni suka aku la plak.. mm.. tp xpe, sape suro dulu wat aku perasan sendiri kan.. haha.. bagi dia usaha lebih sikit, baru dia tau~ hikhik..

...

..

.

8 November 2008.
Tanpa disangka2.. dia telah ym/call, xsure, dia telah mengconfesskan perasaan dia pada aku.... mmmm... aku agak terkejut jugak masa tu.. sbb xsangka dia akan confess ngn aku. yelah, selama ni dia main tarik tali ngn aku kan.. Tapi masa tu, aku cm serabut. Lagi few days, aku dah nk final exam, and benda ni pon agak shocking news jgk la.. Aku xigt exact word masa dia confess tu (I wish I can remember, but I failed :( ), tp something like dia nk jadikan aku sbg teman hidup dia, or something like that.. hehe.. And honestly, it was tough decision to make at that moment. Susah nk decide.. Aku pon xsure perasaan aku kt dia mcmana.. Do I really like him? Or just aku suka as friend je? Tah la.. Aku terpaksa mintak masa utk bg jawapan.. Sbb aku nk focus pada final exam aku dulu.. Aku xnk pk pasal benda lain lagi that time.. And exam aku plak habis a month after that. Kirenya dia terpaksa tunggu sebulan la utk dapat jawapan dari aku.. Dia pon ckp xpe, dia sanggup tunggu dan dia wish all the best for my exam :)

Tapi yang pastinya, dia mmg sgt hepi lepas confess ngn aku, tho aku xbg jawapan lagi pada dia.. Aku xckp ya, and aku xckp tak jgk.. Myb dia lega kot dia dah luahkan perasaan dia kt aku. Tapi aku plak yg pening, xtau nk decide cne.. Yelah, mesti la bg decision yg tepat. Ni soal hidup ko, someone yg ko nk share ur life with, bukan rship yg 1-2 hari je..

Entry pada blog dia lepas dia confess ngn aku - Nov 8, 2008 :)

Mmm.. sampai la masa yang ditunggu2, dah lebih kurang sebulan aku exam, tiba lah hari utk membagi dia jawapan.. uuu~ aku plak yg cuak utk bg jawapan kt dia.. ahaha..

21 November 2008.
Hari terakhir aku exam. Pepagi lagi dia dah ym aku, wish aku good luck utk exam.. and at the same time, dia igtkan aku hari tu aku kena bg jawapan pada dia.. aaa~ tidaaaaaaakkkkk!! hahaha.. Serious, aku cuak~ huu~ aku pon.. ok, thanks for the wish.. and tunggu la aku balik xm nnt mcmana.. hehe..

Lepas aku balik exam, masa utk memberikan jawapan.. but honestly, aku xde jawapan utk dia.. I'm so sorry... Aku xtau apa hati aku nak, apa yg aku nk, nak kata aku suka dia, aku pon xtau.. nk kata aku xsuka dia, aku pon xtau.. Aku nak terima dia, tp aku takut aku buat keputusan yg salah.. isk isk. Bukan senang nk bg keputusan.. So, aku pon ckp..

"..aku xde jawapan bg soalan ko.. aku mtk maaf.."

Dia agak kecewa jgk la dgn jawapan aku..dia tanye kenapa, aku explain kt dia yg aku xtau perasaan aku kt dia mcmana.. aku xnk redah je.. aku nk buat istikharah dulu, mtk petunjuk pada Dia.. benda ni bukan benda main2.. Dia pon paham.. Aku ckp, kalau aku dah ada jawapan nnt, aku bgtau dia.. 

Entry blog dia yg kecewa ngn jawapan aku - Nov 21, 2008 :)

Tapi aku sendiri xsure bila jawapan tu ada.. mungkin minggu depan, mungkin bulan depan, mungkin tahun depan.. So, aku ckp, kalau dia nk tunggu aku lagi, silakan, tp kalau dia xnk tunggu, aku xpaksa.. sbb aku sendiri xcertain dgn perasaan aku.. Aku hanya berserah pada Dia utk segala2nya.. Sbb aku percaya jodoh, ajal, maut semua di tangan Dia..

Aku gtau dia jgk, yg kalau dlm masa aku xbg jawapan tu, tiba2 dia ada suka perempuan lain, go for it. Xpayah tunggu aku dah.. Sbb nnt, aku xnk dia kecewa kalau jawapan aku last2 aku tolak perasaan dia..

I know it was hard for him to accept it at first, tp dia ckp dia redha, dan dia kata..

".. Aku akan tunggu ko sampai bila2 pun.."



...to be continued..

1 comment:

cik Beskod said...

wow... aku akan tunggu ko sampai bila2 huhuhu.. word tu ^^ :)