September 27, 2011

Catatan Cinta: Part 5

Baca kisah sebelumnya:
Catatan Cinta: Part 1
Catatan Cinta: Part 2
Catatan Cinta: Part 3
Catatan Cinta: Part 4

Hello people!
Setelah beberapa hari aku menghilangkan diri (due to sickness and busyness with the business) now I'm back to continue my journey of love. ekeke. speaking plak tetibe kan. hikhik


Lepas dari 21 November 2008 tu, kitorang dah jarang contact balik.. maybe dia nk bg ruang utk aku pikir kot.. and aku pon xsuka di paksa2 atau dia keep on contact aku.. yelah, sbb aku nk masa dan ruang sendiri utk buat keputusan dan dia pon akur dgn permintaan aku..

Seminggu berlalu.. 
Masih tiada jawapan dari aku..

Dua minggu berlalu..
Juga tiada jawapan dari aku..

Tiga minggu berlalu..
Tiada kata putus dari aku..

Empat minggu berlalu..
Hati aku masih tercari2 jawapan..



Ada jugak sesekali dalam sebulan tu dia contact, tanye khabar mcmtu je la.. Nothing much, and aku berkali2 pesan kt dia, jgn letak apa2 harapan dan jgn expect apa2 dari aku.. aku xnk dia kecewa nnt..

Masa dah bulan 12 tu, aku balik Malaysia.. and kitorang mmg totally lost contact.. yelah, sbb kitorang contact guna internet andkt umah aku kt Malaysia xde internet.. so mmg lost contact mcm tu je. tp aku masih igt janji aku pada dia, aku akan bg jawapan bila aku betul2 pasti dgn jawapan aku; samada aku pasti aku akan ckp TIDAK, atau aku pasti aku akan cakap YA pada luahan hati dia..

Januari 2009
Genap sebulan dah aku kt Malaysia.. Aku masih dgn hidup aku, enjoying my summer holidays kt Msia dan aku pon rasa dia enjoy masa dia kt Jepun. Aku mmg xtau apa2 khabar berita dari dia, and kadang2 aku terfikir, dia ni sungguh2 ke nk kat aku? apsal dia mcm nk xnk je? cm biar je xde contact2 aku? mmm.. tp bila aku pk balik, aku yg mtk mcm tu, aku nk masa aku sendiri, xnk diganggu..

Hujung bulan Jan 2009, aku g Bandung.. g ngn kawan2, termasukla Lia, Izan, Yasmin and Jasmin. Just holidays kt sana.. Aku igt lagi masa kt Bandung tah cne kitorang leh cite kisah masing2. haha. termasuk la aku kan.. Aku xigt sgt masa tu kt Pizza Hut Bandung atau kt satu restoren ni yg aku cite pasal dia.. aku cite yg aku xsure ttg perasaan aku.. aku rasa mcm aku suka dia, tp aku rasa mcm suka sbg kawan je plak. Diorang pon byk jgk la bg pendapat,. hehe. aku pon takut jgk kalau jawapan aku TAK, cne nk ckp ngn dia.. aku xsampai hati nk lukakan hati dia.. tp cne pon masa tu, aku tawakkal je pada Allah. Kalau la Dia ckp dia yg terbaik utk aku, mtk dibukakkan pintu hati aku ni jelas2 utk terima dia. tp kalau sebaliknya, aku mtk sgt2 Dia kuatkan hati aku utk bgtau dia..


Februari 2009.
Masa tu aku dah balik Msia dah.. Aku masih tercari2 jawapan yg aku nak.. bukan senang.. kalau ikutkan, dah 3 BULAN dia tunggu jawapan aku. Bukan aku sengaja nk bg dia tunggu lama2, tp.. aku xpasti dgn jawapan aku.. mmm.. Masa tu, dia ada bg aku 1-2 msg kt telefon.., tanye khabar.. Aku tau the fact that dia masih lg bg aku msg, means dia still igt aku and tunggu jawapan dr aku tho dah 3 BULAN masa berlalu..

Sampai lah satu hari, aku sms dia.. aku nk bg jawapan kt dia, aku mengharapkan, bila aku hantar sms tu, dia akan reply,...tapi.. dia xreply pun sms tu,even seminggu dah aku tunggu.... so niat aku utk bg jawapan tu mati kt situ. Aku fikir dia dah lupakan aku mungkin? Atau dia dah jumpa perempuan yg dia suka and tinggalkan aku.. Aku xboleh salahkan dia, sbb aku sendiri dah pesan pada dia yg jgn tunggu aku, dan kalau dia ada suka perempuan lain, go for it. walaupun masa tu aku dah certain jgk la ngn perasaan aku, tapi.. dia dah lupakan aku... Sedikit kecewa, tp aku berserah.. Kalau dia mmg jodoh aku, satu hari nnt, kitorang pasti akan jumpa lagi.. kalau dia bukan jodoh aku, Allah tau apa yg terbaik utk kitorang berdua..


..to be continued..


1 comment:

Izan said...
This comment has been removed by the author.