September 28, 2011

Catatan Cinta: Part 6

Baca kisah sebelumnya:
Catatan Cinta: Part 1
Catatan Cinta: Part 2
Catatan Cinta: Part 3
Catatan Cinta: Part 4
Catatan Cinta: Part 5

Harini nk sambung awal2 sikit, sbb takut xsempat nk sambung nnt.. hehe. Okay, back to the story..

Few days after that, aku pergi CC.. Masa tu aku online chat kat facebook.. tetibe rasa tergerak hati utk buzz dia sbb nampak dia online. tho masa tu aku tau segala2nya dah berakhir, but we are still friends, right? Then, masa aku chat ngn dia kt fb tu, aku ada la ckp ngn dia yg dia dah sombong skg.. hehe. dah ada org lain ke? ekeke.. ayat mesti la nk touching kan. pastu dia ckp mana ada.. dia still tunggu jawapan aku.. aku pon.. eh? apsal haritu aku sms xreply ponnn?? rupa2nya, dia xdpt pon sms tu.. and apparently, xtau la number mana yg aku sms tu.. hahaha.. kirenya aku tersalah hantar kt number lain laaa.. patut la dia xreply2 lg sms aku tu.. hehe. *ade peluang lg ni..hihi*

pas chat kt fb tu, dia terus call aku kt hp.. hehe.. dia pon mcm hepi semacam je kan, cm tetau je aku da stat suke dia.hikhik..then aku ckp masa tu ada hal, mtk dia call malam tu.. malam tu la first time gayut.. but aku xbg jawapan lg, masa tu saje2 nk test market dulu, dia still suka aku ke x... hehe.. mlm tu dia call dr jepun guna skype kot. dalam sejam gak la gayut.. hehe.. first time gayut tuuuu~ hihi

Masa tu pun aku ada jgk la mtk pendapat mak aku pasal dia.. tanye mak aku ok ke dia ni.. dia baik, ada masa depan inshaAllah, hormat org tua, background family pun lebih kurang aku je.. mak aku pon suke je kat dia, in fact mak aku yg sokong utk aku terima dia.. restu mak dah dpt da ni.. hehehe :'')

20 November 2009.
Dia call lagi malam tu.. lama gak la gayut masa tu.. dekat 2 jam lebih.. tiba2 tah mcmana termasuk topic jawapan aku tu.. and masa tu aku dah bersedia utk kenal dia lebih rapat dan terima dia lebih sikit dari kawan. hehe.. Masa aku bgtau jawapan tu, dia haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaappppyyyy sgt2! Ya Allah~ xtau nk ckp mcmana hepi nya dia, sampaikan lepas malam tu, 3 hari dia xtido sbb hepi sgt2 bila aku terima dia.. (tido nap 1-2jam tu ade la, tp tdo malam xde). Yelah, penantian dan kesabaran dia selama lebih 3 bulan berbaloi kan.. but aku dah pesan awal2 pada dia, perasaan aku masa tu masih sbg kawan lg, aku terima dia pun sbb hati aku terbuka utk terima dia, bkn sbb perasaan aku yg dah mmg sayang atau suka kt dia semata2. Aku pesan ngn dia it takes time to build the feelings. And dalam masa tu pun, myb byk dia kena bersabar dgn aku, tp aku akan berusaha utk belajar menyayangi dia lebih dr kawan :)

Ni blogpost dia sehari lepas aku accept dia - 21 Februari 2009

Jom layan lagu yg dia dedicate kt blog dia tu~ hehe.. best gak la dgr..

                               


Alhamdulillah,  lepas tu pun dia mmg tersgt2 sabar dgn karenah aku. Mmg masa mula2 in relationship tu aku xdpt terima yg aku dah ada bf! haha.. rasa janggal jgk..like, eh, aku dah ada bf la! haha.. sbb aku dah biasa free dan boleh je nk flirt ngn sape2. hikhik. tp lepas in relationship ngn dia tu, of course la kena jaga batas sikit, xboleh nk bersuka2 an mcm dulu kan tho kitorang bukan la suami isteri pun, but still, hubungan yg baru nk bermula tu perlu dijaga.. hehe..

The first time aku skype ngn dia (masa tu dah balik Melbourne) aku mmg seeeeeeeeeeeegan sgt2. maluuuu.. yelah, aku terima dia dalam phone, and the last time kitorang jumpa face to face last 3-4 months lepas kott.. hehe.. and kitorang mmg dr awal2 lg dah bermula long distance relationship tu. Jepun-Australia or to be exact, Saitama-Melbourne. 2 benua yg berbeza, 2 kutub yg berbeza.. masa tu internet mmg hidup dan nyawa aku. haha. internet mmg segala2nya..xde internet boleh mati aku masa tu (xde la, exaggerate je tu, LOL).

Ni la dia map japan-australia.. tgh2 tu la malaysia.. hehe

Long distance relationship ni, tp be honest, bukan senang. Mmg baanyak cabaran kena hadapi. Lagi2 aku yg masa tgh in relationship tu aku dah masuk final year, pressure nye lagi, stress kerja, projek kena siapkan.. mmg aku senang sgt nk marah2. Tapi, dia tetap sabar layan karenah aku..Dia sendiri ckp, dia kenal aku mcmana.. dia faham, aku marah2 tu sbb aku stress, bukan sbb aku mmg nk marah dia.. Tho kadang2 tu benda tu mmg salah aku pon, tp dia still akan mengalah.. Boleh tanye housemates ngn roomate aku brapa banyak kali aku bergaduh ngn dia dalam masa seminggu tu.. mata bengkak2 tu mmg xpayah cite laa.. hehe.. tapi, kalau dah jodoh, mmg inshaAllah akan kekal jgk..

Tapi kan, kitorang ni gediks sikit.. hehe.. sbbnya kitorang akan wish each other on 21th every month. konon mcm monthly anniversary lettewww. gediks je kan. ahaha, and every month jgk, aku akan tulis kad kt dia, ckp apa wish aku pada dia.. tp aku xpos la, xdop duit nk pos ke jepun tetiap bulan. ahaha.. tunggu hujung thn, masa besday dia, baru aku pos skali semua kad2 tu.. :)

Masa birthday aku tahun 2009 tu, dia hadiahkan satu benda yang mmg aku dah laaaaaaaaaaamaaa sgt2 nk.. mmg dalam wishlist aku.. tp xsangka dia boleh tau and pandai plak wat surprise kan.. hehe.. Masa tu aku teringin sgt nk beli Perfume Lancome Miracle.. And masa birthday aku, dia surprise kan aku dgn hadiah perfume tu..and bungaaaa! hehe.. romantik sbrnye dia ni.. hehe.. Andddd.. dia nyanyiiii lagu besday utk aku dalam skypeee~ weeewit. nk tunjuk kt sini kang, dia segan plak kan. yg tu biar aku je yg tgk ye. hahaha..

Entry post dia masa birthday aku - 29 September 2009

Lancome and flower~

Lancome miracle - was once in my wishlist :)
 Utk entry pasal birthday aku ni, boleh refer kt link ni: The best 22nd birthday ever


Tapi yg sedihnya sejak in relationship ni, kitorang xpernah skali pon jumpa face to face.. kira mmg long distance habis lah. nk jgk la kan jumpe skali dua ke.. ni x, mmg xdpt nk jumpe.. wuuu~ jumpa dlm skype je.. :(( aku mmg berazam nk g jumpe dia kt jepun.. So, aku pon start la mensurvey flight2 yg murah and start kumpul duit nk g jepun.. sanggup tu ikat perut xmakan sedap2 semata2 nk jumpa dia.. hehehe.. Yelah, nk g jepun bukan guna duit singgit dua, kena ada belas2 ribu wooo~ Tapi, demi nk jumpa dia, aku sanggup kumpul duit~ hahaha..


...to be continued...

3 comments:

Solehah Muhammad said...

sweeeeeeeeeeeeeet <3

Farahin Ayu said...

masa akak mintak pendapat mak akak tu, umur akak berapa ye? hee :)

zunitaramli said...

hehe.. masa tu 2nd year kot xsilap, umur 21 :D