October 01, 2011

Catatan Cinta: Part 7

Baca kisah sebelumnya:
Catatan Cinta: Part 1
Catatan Cinta: Part 2
Catatan Cinta: Part 3
Catatan Cinta: Part 4
Catatan Cinta: Part 5
Catatan Cinta: Part 6

Harini sambung Catatan Cinta: Part 7 plak. hehe..

Nway, kitorang ada rekod tau.. mmg kalau ada sape2 yg boleh pecahkan rekod kitorang ni, wa mmg tabik springgg sama lu lah~ ahaha.. kitorang pernah bervideo skype paling lama - selama 13 JAM - non-stop. kelasss xnyah?? ahahaha.. video skype tau? bukan voice skype. haaa.. mmg xtido malam aku. sanggup tuuu~ yelah.. masa tu angau xhengat dunia. isk2.. dunia semua tu.. jgn tiru ye adik2.. hehe..

Then, masa memula aku kapel ngn dia, cm aku ckp before ni la, aku mcm agak xboleh terima aku dah ada bf.. cm awkward rasanya.. like people asks u, "eh ko dah ada bf?" aku cm.." err.. dah (kot?)". ahahaha.. itulah.. aku mmg merahsiakan identiti bf aku masa tu. hikhik. dia pon sama, merahsiakan identiti gadis misteri ini. hahaha. meluat x? xpe, jgn muntah skg. hehe..

Tapiii.. besties aku ni mmg sangat bijak pandai semua nyeee.. haishhh.. one day tu, diorang datang umah aku.. pastu aku gtau laa yg aku dah ada bf.. diorang like.. WHATTT?? Ita dah ada bf?? whaaaatttt?? As if benda tu benda yg paling ajaib dan miracle yg xkan terjadi pada era globalisasi ni. hhahaha.. paling xleh blah expression Badriah (Bad) la, ternganga mulut diaaaa! ahahaha.. sorry bad ;p Then, of coz laaa diorang (Bad, Iqah, Syairah) nk tau siapah jejaka bertuah yg bertakhta di hati ni kn.. haha.. tp too bad, aku xnk gtau.. malu lah aww~ :") hehehe.. konon2 biarlah rahsiaaa laaaa.. tapiiiii.. sbbkan diorang ni golongan cerdik pandai, si Bad ni telah meminjam laptop aku masa tu (aku xsign out fb), and search nama "Shahrul Nizam Azman", pastu dia add! And aku xperasan kerja2 menskodeng itu dilakukan!!! hishhhh.. sejak dari tu.. identiti misteri bf aku tu, dah xbrape misteri dah la.. sume keje si Badriah Burhan ni! ;p hehe..

Nways, part lepas aku stop kt yg aku nk g jepun tu kan.. nk dipendekkan cite, setelah berhempas pulas mengikat perut dan segala2 yg boleh diikat, hahaha, aku pon berjaya mengumpulkan duit 2-3juta. ekeke.. exaggerate je tuh. 2-3juta rupiah boleh la.. boleh la sikit, lepasla belanja beli return flight tix melbourne-tokyo, food, jalan2, souvenirs, etc.. :)

Read the entry yg aku tulis before aku berlepas ke Jepun: Japan!! Here I come!!

Tepat 15 Disember 2009, aku telah berlepas ke Tokyo dengan jayanya.. hehe.. Aku g ngn hosmet2 aku, Linda and Akila.. kira g 3 org lah.. Flight dari Melbourne ke Tokyo amek masa dlm 10-11 jam xsilap aku.. kematu jgk la b*ntot aku duduk dlm flight tu. ahaha.. kitorang naik Jetstar jewwww.. xdop pitih nk beli Emirates. hahaha. That was the first time aku menjejakkan kaki kt Jepun and the first time ever aku jumpa dia after in relationship ngn dia.. after.. almost 1 year berkapel. And 2nd time jumpa after kenal. Of coz I was sooooo excited maited and nebessss at the same time! first time jumpe as gf haruslah kena ayu2. hahaha, adoi nye pun~

Aku still ingat lagi masa aku sampai kt Narita Airport tu dah tgh malam cmtu.. first time jumpa dia.. we were shy-shy cat. ahahaha. aku haruslah kena shy2 cat kan.. hahaha.. mcm lainnn gile kot jumpa face to face ngn dlm skype! (du-oh!). hehe.. masa tu nk pandang muka pun... aww~ segan makkk.. hikhik.. mmg xckp sgt laa, and saaangat2 awkward! aku pon malu, dia pon malu! hahaha.. pastu konon nya aku teman la dia nk g amek keta yg dia park, and Akila and Linda tunggu kt depan pintu terminal tu.. pastu, dek malu nye pasal (dia la yg malu tu), masa drive sampai hilang focus, pastu dia tersilap masuk jalan g mane2 tah! ahahah.. ye la, jalan kt narita AP tu cm highway sikit (one way), so kalau dah tersilap masuk lane, xleh senang2 hati nk pusing.. hahaha.. terpaksa laa si Akila and Linda tnggu smpai lebih stgh jam gak kot.. haha.. malu nye pasal lettew~

Narita Airport

Sampai kat jepun, mmg kitorang enjoy sakan.. kitorang mmg dah plan nk tour southern japan, from tokyo all the way to hiroshima.. so.. nk update ape yg aku buat tu, malas nk type lg skali.. korang boleh klik kt link ni eh;
Japan: Day 1 & 2
Japan Trip: Overall Updates

Tokyo Disneyland

Shibuya

Steepest roller coaster in the world - xigt nama tempat ni
Fuji-san (Mount Fuji)

And yes, kitorang kt sane for 3 weeks.. And paling aku xboleh lupa, masa New Year's Eve.. that was the MOST romantic moment ever in my life.. mmg sweet sgt2 kalau igt balik.. that time kitorang kt Hiroshima.. masa tu tinggal kitorang dua org je, sbb yg lain dah balik umah dulu.. kitorang g tgk replika lampu2 (ala mcm kt i-city, tp kt hiroshima lg besar).. then masa balik tu, sampai kt train station tiba2 salji turun dgn lebatnya.. apparently suasana kt Hiroshima station that time saaaaangat2 sunyi.. cm xde sape2 kt situ.. just we both there. That time kitorang nk tunggu kol 12, nk wish new year nk kononnya.. hehe.. then, kitorang jalan dua org kt tgh2 salji turun tu, masa tgh2 malam and xde sape2 pun kt situ.. i mean, ada la org2 lain, tp diorang sume kt dlm bangunan tp mmg sunyi sepi.. masa tu sejuk, so mmg pakai gloves laa.. kitorang jalan dua org dlm turunan salji.. sambil borak.. feel soo romantic and mcm dlm cite korea pon ada... isk isk. I wish I could go back to that moment.. That time, I know, I love him so much.

Lamp replicas - Hiroshima

Universal Studio Japan - Osaka

My little snowman! - Hiroshima

Then kitorng jalan g coffee shop.. Masa tgh2 malam sejuk2 salji turun tu, mmg saaaangat best pekena coffee panas sikit, sambil tgk salji turun kt luar :"))) Oh God.. it was awesome.. Then borak2 ngn dia lagi.. tepat je kol 12, we wished each other Happy New Year, and wished that our relationship ni akan kekal sampai bila2 inshaAllah and we both promised to be loyal to each other.. :)



...to be continued..



ps: Thanks to Bad, Iqah, Syai, Akila yanga baaanyak tolong kitorang, even sampai Hari Kahwin kitorang pon korang sanggup datang tolong majlis.. Hanya Allah je yg dpt balas jasa korang.. Thanks ya.. To Linda, tho ko xdpt dtg majlis aku masa tu, thanks jgk sbb doakan majlis perkahwinan and perkahwinan aku :) Thanks a lot guys! :")

2 comments:

~ CIK SYU ~ said...

fewwit..cntik gilerrr la kakzu...eh2..entry haritu k`zu tunjuk gmbr gemuks....pastu, bile kakzu diet smpai kurus cun cenggini~

zunitaramli said...

haha.. itulah syuhada~ bukan diet pun.. tp stress study kot.. tu yg kurus plak jdnye.. hehe