October 08, 2011

Catatan Cinta: Part 8 (Bahagian terakhir)

Baca kisah sebelumnya:
Catatan Cinta: Part 1
Catatan Cinta: Part 2
Catatan Cinta: Part 3
Catatan Cinta: Part 4
Catatan Cinta: Part 5
Catatan Cinta: Part 6 
Catatan Cinta: Part 7

Hi guys,

Sorry for keep you waiting to the final part of the series. Well, here you go..

Masa nk balik ke Malaysia from Japan tu, aku mmg sedih sgt2.. xpernah aku rasa sesedih tu.. Rasa perpisahan tu perit sgt2, tah la.. xtau nk ckp mcmana, tp mmg seeedih sgt2. Drp malam before nk balik tu, sampai lah esoknya aku asyik nangis je.. yelah, after this, tah bila la lagi aku akan jumpe dia.. and kenangan masa kt Jepun tu, for me, sgt2 istimewa. Our first date ever.

Masa kat airport, aku nangis lagi xhenti2.. I know, dia pon sedih jugak, sbb mata dia merah. That was the first time I see him crying because of me! Tapi nk buat mcmana kan.. terpaksa jgk.. So, after saying good bye to him, aku naik flight (MAS xsilap aku). But along the way dlm flight tu, mmg aku nangis je la.. xtau nape mmg sedih sgt2.. sampaikan steward flight tu tanye aku, aku ok ke x? ahahaha.. Dlm flight, aku xmakan pon. xde selera.. dok teringatkan si dia.. huu~

Rupe2 nye, dia pon sama nangis.. After aku naik flight, dia dah xtahan dah, tumpah jgk air mata lelaki dia tu.. hihi. sampai lah tgh drive dia still nangis and sampai umah, teringat jgk kt aku.. hihi. *hebat jgk penangan cinta aku ni kan. haha* tapi itulah, nk buat mcmana, terpaksa lah.. long distance relationship mmg kena byk bersabar..

Then, 2-3 bulan lepas tu, he decided to come to Melbourne. for second time, and for the first time after being my bf. hehe. Masa tu dia dtg dlm 3 weeks xsilap. but aku dah stat sem dah.. So xdpt la nk bejalan sakan ngn dia.. dia ckp xpe, dia dtg pun, just nk jumpe aku.. nk tgk aku.. rindu katenye.. hehe. so dia ikut aku g lecture, teman aku wat esaimen.. sweet :") tp ade la this one weekend kitorang wat road trip sikit g mornington peninsular ngn ape tah name tempat tu.. hehe

Him at Yarra River, Melbourne - 2010
Us with Anas at Mornington Peninsular, Melbourne - 2010
After dia balik jepun.. kitorang long distance again.. along that time, mmg byk la benda jadi, kalau nk cerita pon, sampai part 100 pon kisah ni xhabis kot. eheh. but we decided to kerja sama2 thn depannya (2011) and not being apart dah. serik long distance ni. mcm2 cabaran dan dugaan..

But, it wasnt all romantic, bak kata Steve Jobs. LOL. Ditakdirkan dia terpaksa sambung lg setahun sbb sensei dia strict sgt, xnk bg dia lepas this one subject ni.. so, dia terpaksa extend lg setahun, tp aku dpt grad on that year (2010). Masa tu dia mmg kecewa sgt2, down sgt2.. mmg la kan, xsangka sbb 1 markah, kena extend setahun. Aku pon xdpt nk tolong apa2, just giving him motivation so that dia xgive up.. we went through this tough moment together.. and alhamdulillah, after few weeks, motivation dia kembali mcm biasa :)

My birthday ice cream cake from him - 2010

Dah la lawo kek ni, sedap lak tu. mekacih cayang~ hihi

I got flowers too! ^^;

Itulah, bak kata org, everything happens for a reason kan.. and the reason is the best. disebabkan dia terpaksa extend setahun tu, kitorang pun plan utk kahwin the following year nya (2011). dgn motivation utk kahwin tu, dia baito (part time) gile2, and berjaya kumpulkan duit few thousands ringgits jgk laa... dengan duit tu, kitorang plan kahwin. benda tu bukan sesenang mcm aku tulis kisah ni, dan bukan sesenang mcm korang baca kisah ni. byk cabaran nk kumpul duit sendiri utk kahwin tu.. dia tido 3-4jam je sehari, dengan kelas dia lg, esaimen, pagi petang siang malam buat part time. mmg that was the toughest moment in our relationship. Aku plak sibuk plan itu plan ini utk kahwin.. survey byk benda utk dptkan yg murah. hantaran aku gubah sendiri. byk benda aku buat sendiri. semuanya sbb nk jimat. tp alhamdulillah, benda yg baik Allah permudahkan.. sesusah mana pun satu benda tu, kalau niat kita baik, inshaAllah akan dimudahkan.. :)

Aku terima nikahnya.. - 2011



After kahwin, kitorang pergi pre-honeymoon kt Bukit Tinggi and Korea. Semua atas savings kitorang. best sgt lah masa pergi korea tu. hehe.. and aku yg plan semuanya. dia bg duit je. hihi. after balik dr korea, kitorang terus ke Jepun.. and stay kt sana..

Seoul, Korea - 2011
Nara Island, Korea - 2011


May 2011.
Aku disahkan mengandung oleh doktor. That was one of the best moments in our marriage. Hepi sgt2. And anak yg aku kandung ni bukti cinta kitorang yg xberkesusahan sampai bila2, inshaAllah :) Thanks Allah for this gift and giving me the best husband in the world. I couldnt ask You more.. thank you.. :)

Our precious gift - 4 months old

THE END.

4 comments:

Myzatul FarahinSatimin said...

pap pap pap (tepuk tgn) =))

~ CIK SYU ~ said...

kakzu~sweet n byk kngan manis...nak dpt cinta mcm kakzu blh?huhuuu..pliz sis..sambung lagi..sambung lagi entry...made me smile :)

qiss said...

tahniah... :)

Luna said...

hoho :') final part ni sedih betul. may allah bless you, your husband and your baby :)