January 07, 2012

Pregnancy updates (part III)

Hello peeps!

Atas request Cik Badriah Burhan kt fb, then I will update about my pregnancy.. hehe. Actually mmg dah lama nk update pasal pregnancy, cuma kadang2 xde mood, or myb agak bz :/

Anyway, let's go straight to the point. This week the lil bubs dah berumur 34 weeks :) Alhamdulillah.. Everything is on track. Her/his growing, movements, etc sume ok.. Cuma last few weeks aku kekurangan darah. So I have to take iron tablet (4 tablets per day). But then after 2 weeks, my blood dah ok dah sume.. hehe

But what makes me worry is the fact that the baby is still breech (sonsang) :(. Skg ni dah 34 weeks, tp xde tanda2 baby nk pusing pun.. mmg la org ckp still ada masa kan, but the possibility tu mcm rendah je.. plus I have family history yg mmg susah nk bersalin normal ni.. from my mom, till to both of my sisters, semua ceaser..

So the bidan (midwife?) referred me to the doc (which I have to meet nx Thursday). I need to scan the baby. Kalau baby tu still breech jgk (nx week - 35 weeks), means I will be admitted to hospital.. which.. I don't want to. Obviously.

And if nx week the baby still breech, the possibility kena ceaser tu mmg tinggi lah. If I consider the worst case (engineer always do this :P), then I will deliver the baby 2 weeks earlier than expected date. That means, by 38 weeks, I will deliver the baby..

But mcmana pun, aku selalu doa yang terbaik buat aku, baby and semua.. Mmg la kalau ikutkan nk bersalin normal, but then if Dia dah tetapkan aku perlu ceaser, then aku redha.. who knows that's the best option for me kan? He knows better.


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, sesungguhnya Allah amat mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
- Surah al-Baqarah: 216


:)

30 weeks xsilap time nih..

30 weeks..

9 comments:

Myzatul FarahinSatimin said...

waaaaa bile due datenye ek??? ur hubby balek tak nnt? hrp2 sumenye berjalan dgn baek.. im so excited!! =))

zunitaramli said...

haha.. kalau ikutkan kira2 tu, dlm middle feb.. myb cikun xbalik kot.. masa tu dia bz sgt ngn final presentation :( nnt my je la teman ita. haha :P

Snazzy Naz said...

comeynye Zu. Naz doakan semuanya akan selamat nnt...InsyaAllah, mmg Dia lebih mengetahui.. semoga Zu & baby akan sihat walafiat :)

zunitaramli said...

Thanks Naz! Naz pun comel+cantikkkk lagi! hehe.. :)

Intanberlian said...

alahai ta, comelnya tengok perut ko ta. hik..

apapun dear, aku doakan yang terbaik tuk ko ngn baby ye.

zunitaramli said...

haha, baby dah xsabar nk jumpe auntie doc intan tuh! thanks for the doa tan! :)

Myzatul FarahinSatimin said...

haaaa x balek???? mne bole!!! nk kene ckun neh... hahaha... cian kt ita... hrp2 ur hbby dpt balek la ye.. klu x pon, doa die dr jauh pon dah memadai..hehe..tc!!!

zunitaramli said...

hehe.. dia nk je balik, tp xpe la.. byk pakai duit lah kalau balik.. lg pun xlama pastu nk balik for good dah.. hehe. pape pun, thanks my!

rabia-adawiah musa said...

semoga ita selamat melahirkan (apapun jalannya) ok.
:)